Velký podvod na Stašovou, Kluse, Abrháma, Trošku, Haška a další s knihami!

 Celebrity 
13. července 2015 04:57 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jistá rádoby spisovatelka a její manžel se dobře živí psaním "životopisů", o nichž osobnosti nemají ani páru! VIPStory.cz
Řada českých osobností se prý stala obětí malého podvodu vypočítavé, rádoby spisovatelky Dany Čermákové. Vydává totiž se svým manželem knihy, které se tváří jako životopisy a herci, zpěváci, sportovci a další vůbec o jejich existenci nemají tušení.

Režisér Zdeněk Troška, Jan Svěrák, herečka Simona Stašová, herečka Libuše Šafránková, nyní Josef Abrhám, nebo dokonce Tomáš Klus, Dominik Hašek či Petra Kvitová jsou ti, kteří mají své knihy. Jenže nevědí o nich, nedali souhlas a ani se jich nikdo neptal.

„Vůbec jsem netušil, že ta paní něco takového píše. Až když ke mně na jedné akci přišla paní, abych ji knihu podepsal, tak jsem koukal jako dežo na internet,“ řekl s úsměvem režisér Troška.

Dana Čermáková s manželem Petrem Čermákem si zřídili docela dobrou živnost. Dokonce si založili vydavatelství a díky němu píší knihy o osobnostech a poměrně slušně vydělávají. Ve skutečnosti nejde o žádné autorizované životopisy, ale pouze posbírané rozhovory, či výběry z nich a článků.

„O ničem jsem nevěděl. Že mám novou knihu, jsem se dozvěděl od známých. Nevím, kdo za tím stojí,“ uvedl i Jan Svěrák. Teď jsou další známí lidé, jejich knihy se prodávají, aniž by z toho něco měli. Otázkou je, zda nejsou porušena autorská práva i k fotografiím, využitým v knihách a také k některých rozhovorům, z nichž čerpá tato podivná dvojice.

Dana Čermáková s manželem ke k ničemu nevyjadřují. Dokonce před časem, když dostali dotaz, proč nekontaktovali například Zdeňka Trošku, aby se ho aspoň zeptali, zda s tím souhlasí, tvrdili, že nemohli na režiséra sehnat telefon, Přitom jeho číslo mají stovky lidí.

„Je to sprosťárna, neprofesionalita a svědčí to o tom, jak to tady funguje,“ říká Troška.

On zatím žádné právní kroky nepodnikl. Otázkou je, zda je nepodniknou jeho kolegové ze šoubyznysu. Přitom podle právníků by šanci měli. Stačí dát jen návrh na předběžné opatření k soudu a podat žalobu. Jednak kvůli autorskému právu a pak pro možné zneužití jména osobnosti, protože i fanouškové jsou uváděni v omyl.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008