Rakovina zabila známou herečku! Proč musela umřít tak mladá?

 Celebrity 
29. června 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Laďka Kozderková byla geniální zpěvačka a skvělá herečka. Zemřela bohužel příliš mladá! archiv ČT
Kdyby žila v Americe, byla by z ní rozhodně hvězda Hollywoodu! Tak často mluví bývalí kolegové i hudební a filmoví kritici o herečce a zpěvačce Laďce Kozderkové. Příští rok to bude 30 let, kdy ji bohužel jako velmi mladou zabila zákeřná rakovina.

Na zpěvačku a herečku, která měla obrovský komediální talent Laďku Kozderkovou mnozí vzpomínají jako na ženu plnou vitality a elánu. Přesto hvězda Karlínského divadla zemřela v pouhých sedmatřiceti letech, kdy podlehla zhoubné nemoci.

Ladislava Kozderková se narodila 26. června 1949 v Brně a hudební talent zdědila po svém otci. Od mládí vystupovala s jeho kapelou a již ve svých dvanácti letech vydala svůj první singl. O zpěvačce se traduje, že měla absolutní sluch a nikdy nezazpívala ani tón falešně.

Ve svých osmnácti letech se seznámila s o pětadvacet let starším trumpetistou Richardem Kubernátem, za kterého se provdala. Manželství šťastné nebylo. Hudebník holdoval alkoholu a nakonec Laďka požádala o rozvod.

Druhý svazek s hercem Vlastimilem Bedrnou byl sice bouřlivý, ale o poznání vydařenější. Měl ale jednu velkou chybu. Byl mu vyměřen kratší čas, než si oba partneři představovali. Laďka měla dvě dcery, které dnes jakoby ji z oka vypadly.

Naposledy stála Kozderková na jevišti v říjnu 1986. V té době věděla, že je již zle. Zhoubná nemoc se po dvou letech vrátila a Laďka cítila, že se blíží její konec. Zemřela měsíc po svém posledním vystoupení. Odešla na vrcholu své kariéry a dodnes se jí málokterá naše zpěvačka svým hlasem vyrovná.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47