Bartoška do Varů pozval Gera i Dornana a bude se zase naparovat! Víme, kolik za festival ročně bere!

 Celebrity 
23. června 2015 04:00 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jiří Bartoška je prezidentem festivalu řadu let. Za tu dobu si vydělal pěkných pár milionů! Profimedia
Pořadatelé karlovarského filmového festivalu odtajnili hlavní hvězdu jubilejního 50. ročníku. Stane se jím americká hvězda Richard Gere. Zúčastní se zahájení akce, v sále si následně převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Prezident festivalu Jiří Bartoška se zase bude naparovat pýchou, jak se mu daří udělat festival ještě světovější! Jenže za ty peníze by to uměl kde kdo!

Rozpočet festivalu je v řádech desítek milionů korun. Podle důvěryhodného, ale neoficiálního zdroje si Jiří Bartoška přijde ročně na několik milionů korun. A to není tedy zrovna málo. Další jeho spolupracovníci berou deseti až stotisícové odměny. Podstatnou část pak vyčerpají honoráře a náklady na cesty a ubytování VIP osobností. Přesto se Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech stále těší oblibě.

„Bohužel je to jen to pozlátko. Ve skutečnosti se sem řada českých celebrit, nebo rádoby hvězdiček jede hlavně opít, užít si a zdrbat, koho to jen trochu jde. A když sem přijede zahraniční nebo český host staršího data narození, je to v podstatě z úcty. Letos to bude Iva Janžurová, která vstoupí do jakési Síně slávy,“ prozradil zdroj z festivalu.

Festival přivítá i další herecké hvězdy. Nebude mezi nimi chybět Američan Harvey Keitel, který si svůj glóbus převzal ve Varech už před 11 lety. Herec je pro festival cenný i tím, že byl jednou z prvních oceněných osobností světového filmu, které souhlasily s natočením festivalové znělky. Ta letošní představí loňskou hvězdu Mela Gibsona. Dorazí i Jamie Dornan z Padesáti odstínů šedi! Ženy mají smůlu. Svou chloubu asi veřejně neukáže. A pokud, tak s nějakou přítelkyní na hotelovém pokoji!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47