Seriálová hospoda z Chalupářů je na prodej. Proč ji ale diváci v seriálu neuvidí?

 Celebrity 
15. června 2015 10:30 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Hospodu ze slavného seriálu Chalupáři můžete mít třeba právě vy! Ve filmu se však objevil až na výjimku jen její exteriér archiv, archiv ČT
Jednou z nejslavnějších obcí v Česku a hlavně ve středních Čechách je Višňová u Příbrami. Natáčel se tu kultovní seriál Chalupáři. Pro potřeby filmu byla ale vesnička přejmenována na Třešňovou. Jedním z hlavních dějišť je hospoda. Tahle je zrovna na prodej. Diváci ji však na obrazovce uvidí jen z venku!

Vnitřek hospody v Chalupářích není, tedy až na jeden z posledních dílů, kdy se natáčelo v sále. Zbytek vznikal ateliéru na Barrandově. Ostatně jako všechny interiéry chalup v Chalupářích. Hospoda ve Višňové - Třešňové je k mání za 3,3 milionu korun.

"Nikdo to nechce. Je to drahé a je tu ještě jedna hospoda. Tady se hospodští dost střídali. V době, kdy se v sedmdesátých letech seriál natáčel sem chodili všichni. Sloužila taky jako zázemí pro herce i filmaře," prozrazují místní.

Hospoda stojí vedle kostela. Kousek od ní vpravo je ulička, na jejímž konci stojí dnes už velmi nevkusně přestavěná chalupa Bohouše Císaře (Josefa Kemra) a Evžena Humla (Jiřího Sováka), která není ani k poznání, a kde se vše odehrávalo. Krátce po natáčení původní majitelé z peněz získaných natáčením starou chalupu přebudovali na "moderní" socialistické bydlení, které dnes není zrovna dobrou vizitkou. Jediné, co chalupu z Chalupářů připomíná je stodola, přístavek a poměrně neudržovaný dvůr.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008