Exsnacha Heleny Růžičkové: Přiznání po letech!

 Celebrity 
13. června 2015 04:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Herečka Helena Růžičková prý nenáviděla svou tehdejší snachu, matku jejích vnuček, Helenu Růžičkovou ml. archiv, VIPstory.cz
Jedna z nejlepších, ale i nejtěžších českých hereček Helena Růžičková by dnes oslavila 79. narozeniny. Zemřela před 11 lety po boji se zákeřnou rakovinou. Její ex snacha, také Helena Růžičková (ml.) však říká, že jejich neshody byly jen proto, že herečka ji nenáviděla.

Kdyby dnes velká česká herečka žila, udělala by určitě na své chalupě ve Slatině u Horažďovic veliký mejdan. Slavila strašně ráda a cokoli se dalo. Milovala hosty, milovala, když nebylo ticho a když ona mohla být středem pozornosti. Tak, jako ráda dárky přijímala, tak je i dávala. Byla schopna za cestu z Prahy na chalup utratit 40 tisíc a nikdo neví za co.

Se svými vnučkami, dnes dospělými Lucií a Kamilou, se nesměla vídat. S jejich matkou, svou bývalou snachou měla špatné vztahy. Druhá žena hereččina syna, Helena Růžičková ml. ale odmítá, že na vině by byla ona, nebo ne jenom ona.

"Paní Helena, když jsme se s Jiřím poznali, byla v pohodě. Bydleli jsme dokonce ve velkém, společném bytě ve Zborovské na Smíchově. Ale když se nám narodila první dcera, vše se otočilo. Ona mně prostě začala nenávidět," míní dnes již nad věcí tehdejší snacha české umělkyně.

Helena Růžičková měla prý totiž ke svému jedinému synovi Jirkovi (+47), který zemřel pět let před ní, takzvanou opičí lásku a nemohla se smířit s tím, že veškerou pozornost nevěnuje matce, ale manželce a dcerám. "Ono to všechno bylo jinak a Jiří se taky ne vždy choval správně. Ano, měli jsme spory, ale to já dnes už neřeším. To bylo a nechme je oba, tedy všechny tři i mého bývalého tchána spát," říká mezi známými žena, které je dnes přes padesát a žije s jiným přítelem.

Herečka se však nemohla smířit s tím, že její snacha údajně jejímu synovi byla nevěrná a až do své smrti měla pochybnosti, že druhá, mladší vnučka není vůbec dcerou Jiřího Růžičky ml. Chalupu ve Slatině zdědily ale právě její vnučky, protože herečka nenechala závěť. Údajně záměrně. Přesto, že tvrdila, že příbuzní, kteří se na ni vykašlali nic nedostanou, poslední vůle sepsána nebyla. Nebo se nenašla.

O nenávisti mezi oběma Helenami kolují různé historky, jejichž podstatu a pravdu dne už nikdo neví. A pokud Helena Růžičková svou snachu opravdu nenáviděla, své vnučky milovala. I když tajně a co jí trápilo nejvíce, že je vlastně pořádně neviděla. Tu starší do jejích asi tří let od narození, tu mladší vůbec.

Popel Heleny Růžičkové, jejího syna Jiřího i manžela, bývalého režiséra Jiřího Růžičky. st, který zemřel jen čtyři měsíce před ní, je rozptýlen na loučce Vinohradského hřbitova. Nikdo z rodiny zde ale svíčku nezapaluje a kytičku nepokládá. To maximálně pár z celé hordy přátel, které velká česká herečka vždy okolo sebe měla, které hostila a kterým i přes numerologii věštila budoucnost.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47