Renč dotočil film o Bárové! Kolik to bude stát a proč se tolik šetřilo?

 Celebrity 
09. června 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Natáčet se začalo v březnu a po padesáti dnech filmaři svou práci skončili. Profimedia
Režisér Filip Renč včera dotočil film Lída Bárová. Oproti původním předpokladům bylo ale natáčení zásadně jiné! Hodně se totiž šetřilo. Za vše může smrt podnikatele a údajného producenta Petera Kovarčíka!

Protože Kovarčík zemřel těsně před natáčením, nebylo peněz nazbyt. To on držel kasu a než stihl desítky milionů uvolnit, případně rozpočet navýšit, jak původně sliboval, stihl ho krutý osud. Produkce tak natáčení musela hodně osekat. Kovarčíkovo konto ve Švýcarsku, respektive to, ke kterému jako jediný měl přístup, tamní kriminálka zablokovala, protože vzniklo podezření, že jde o černé peníze z korupce. Nyní spolu s českou stranou celou kauzu vyšetřuje.

Původní rozpočet byl stanoven na 80 milionů korun. Podle některých informací byl snížen až o třetinu. Renčovi se přitom podařilo získat na film dotaci ve výši skoro 15 milionu korun. A to se podaří málokomu.

"Mělo se točit v zahraničí, to se nekonalo a šetřilo se poměrně hodně, včetně cateringu. Spolupráce byla docela fajn, ale někdy to byl pořádný chaos. Sami jsme zvědaví, co z toho nakonec bude. Herci byli ale skvělí," prozradila VIPstory.cz jedna z členek štábu

Podle původních plánů se Lída Bárová, která měla být pojata jako mega projekt, měla natáčet například v Rakousku. Německu, Polsku. To se ale nekonalo. Filmaři se omezili na Prahu, Brno a předtáčku ve Špindlerově Mlýně.

Nyní putuje veškerý materiál na půl roku do střižny a trikového studia, premiéru by pak měl mít snímek vznikající v česko slovenské koprodukci začátkem roku 2016. V zahraničí by se film měl uvádět pod názvem Ďáblova milenka. V hlavní roli Lídy Baarové se představí Táňa Pauhofová,v roli Josepha Goebbelse pak rakouská hvězda Karl Markovics. Chybět nebude ani německý hřebec Gedeon Burkhard, nebo česká hvězda Simona Stašová či Pavel Kříž.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008