Dieta tohoto chlápka dostala všechny české ženy na kolena!

 Celebrity 
02. června 2015 18:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Lékař, dietolog, endokrinolog, univerzitní profesor a bojovník za všechno srbské archiv
Jeden z nejznámější českých lékařů, dietolog Rajko Doleček, se stal v českých zemích nesmírně populární a to i přesto, že v podstatě Čechům zakazoval, to co oni mají nejraději. Teď slaví neuvěřitelné 90. narozeniny.

Pro mladší ročníky připomínáme, že pan Doleček byl ve své době tak nesmírně populární, že snad nebylo týdne, aby se jeho jméno neobjevilo v některém z médií. Lidé ho zastavovali na ulici a byl opravdovou celebritou. Společně s těžkotonážní herečkou Helenou Růžičkovou si ze sebe dělali legraci.

"Rajko Doleček vždy říkal: "No moje maminka byla ze Sarajeva, doma jsme jedli ovoce, zeleninu, maso, no a to je výsledek." A já mu vždy říkala: "No, moje maminka byla taky ze Sarajeva, doma jsme jedli taky ovoce, zeleninu a taky někdy maso, a to je taky ten výsledek," vzpomínala často jedna z nejlepších českých komiček.

V tehdejší Československé televizi měl pořad s názvem „Nebezpečný svět kalorií,“ který se zaměřoval na oblast nadváhy, cukrovky, hormonálních poruch a stárnutí. O jeho obrovské popularitě svědčí i to, že v roce 1976 získal cenu Zlatého krokodýla.

Zatímco jeho boj s kily lidé brali, svým bojem za všechno srbské (Doleček se narodil bosensko-srbské matce) mnozí odsuzovali. Lékař velmi aktivně vystupoval v televizi na obhajobu svého přítele generála Mlatko Mladiče, souzeného mezinárodním tribunálem, vydával s ním rozhovory a nikdy se netajil obdivem k jeho osobě. Pokud mu to bylo umožněno, vystupoval v televizi a účastnil se mnoha přednášek na obhajobu Srbska. V dubnu 1998 byla vydána jeho knihu „OPTUŽUJEM”, s kritickými poznámkami k roli Evropské unie, NATO a USA v Jugoslávii, a o podvodech na Kosovu.

Kvůli podpoře války na Balkáně se tvrdě obul i do prezidenta Václava Havla a předsedy TOP09 Karla Schwarzenbergra. Bojovník proti dezinformacím šířeným zahraničními i domácími politiky a médii, které byly zaměřeny proti srbskému národu, ale hlavně lékař a profesor se dnes, 1. června dožívá 90 let. Přejeme mu všechno nejlepší!

A tak na závěr připomínáme jednu kdysi tak frekventovanou větu, která téměř zlidověla: „ Vzít si či nevzít ještě jeden vdoleček, co by tomu řekl docent Rajko Doleček?“
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47