Tragédie: Smrt mu předpověděla kolegyně! Nejoblíbenější český herec zemřel zbytečně brzo!

 Celebrity 
29. května 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dva velikáni české zábavy ČT archiv
Kdyby Vladimír Menšík žil, bylo by mu letos 9. října osmdesát pět let. Klamal tělem. Na diváky dělal dojem, že energie má na rozdávání. Přitom nestihl oslavit ani své šedesáté narozeniny. Všemi milovaný herec zemřel před 27 lety, 29. května 1988. Smrt mu přitom předpověděla kolegyně, herečka Helena Růžičková.

Bavičský talent v sobě malý Vladimír nezapřel již od školních let, kdy platil za třídního šaška. Svůj talent naplno rozvinul na brněnské JAMU a o jeho budoucnosti bylo rozhodnuto. I když Menšíka známe jako vynikajícího komika, který uměl nezaměnitelným způsobem vyprávět a jehož scénky s Jiřinou Bohdalovou patří do zlatého fondu televizní zábavy, bravurně zvládal i dramatické role jako ve filmech Dobří holubi se vracejí či Všichni dobří rodáci.

Jak sám Menšík dával k dobru, vyrůstat na Moravě bez alkoholu není snad ani možné, ale své závislosti prý propadl až po příchodu do Prahy. Vysoké pracovní tempo bylo vykoupeno stále většími alkoholickými excesy a herec byl nakonec nucen vyhledat odbornou pomoc.

V roce 1970 mu lékaři zjistili těžké astma. Bohužel léky, kterými nemoc léčil, obsahovaly alkohol a komik se tak ocitl v začarovaném kruhu. Nemoc postupovala dál a poslední měsíce svého života Menšík neskutečně trpěl. Medikamenty mu musely být zaváděny kanylou přímo do žíly a všem blízkým bylo jasné, že se blíží konec. Herečka Helena Růžičková po jedné z návštěv lékaři, který se o Menšíka staral sdělila, že mu zbývají jen tři dny života. Podle lidí z okolí se sekla jen o dva dny.

Mnozí Menšíka považují za nejlepšího českého filmového herce všech dob. Jak řekla jeho dcera Martina Menšíková: „Otec žil na tři sta procent. Nešetřil se a rozdal mnoho lásky a radosti.“ A my dodáváme, že jsme mu za to neskonale vděčni.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47