Organizátoři Zlínského festivalu zešíleli a spletli si ho snad s Karlovarským dýchánkem?

 Celebrity 
14. května 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Aňa Geislerová a Pavel Liška budou taky hosty na Zlínském festivalu Profimedia
Tak to se pořadatelé Dětského filmového festivalu ve Zlíně vycajchnovali. Na to, že má jít o festival pro děti, mají hlavním tahákem být herci, které je rok co rok možné vidět na Mezinárodním festivalu ve Varech pěkně pod parou, vedoucí intelektuálské řeči.

Marta Issová, Aňa Geislerová, Lenka Krobotová nebo Pavel Liška. To jsou hrdinové dětských filmů? Snad ještě Sabina Remundová nebo Jiří Mádl, ale skvadra umělců, kteří většinou získají Českého lva, ale o dětské filmy zavadí málokdy asi moc ne.

„Hodně v šoku jsem z toho byla. Ano, občas se v nějaké pohádce objevili, ale jinak je to zoufalství a festival jde rok od roku do kopru. Má nového majitele, tak jsme čekali, že to bude mít lepší úroveň zatím z toho dělají Vary,“ diví se jedna z členek týmu festivalu, která však nemá žádné rozhodovací právo.

Už za dva týdny se tak sjede rádoby elita do Zlína a kromě pár zajímavých filmů a pohádek, se mají dětští diváci koukat na stárnoucí herce a představitele různých rolí, kteří se ve filmech Jana Hřebejka či podobných stále dokola opakují.

Produkci se podařilo sehnat i několik zahraničních hostí, například Gedeona Burkharda, nebo Karla Markovicse, oba znají diváci z Komisaře Rexe, Burkharda z pohádky Šípková Růženka. Nyní oba natáčení v Česku drama Lída Bárová. Jedinou zajímavostí snad je, že součástí festivalu bude 31. května i casting na dětského představitel v připravovaném filmu Jak básníci čekají na zázrak režiséra Dušana Kleina. Ale ani to není zrovna film pro děti. Těch mají filmaři ve Zlíně promítnout na 350 z celého světa. No, uvidíme, kdo nebo co zaujme.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47