Tragická nehoda připravila slavného sportovce o život!

 Celebrity 
09. května 2015 03:30 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Eva a Pavel Romanovi: čtyřnásobní mistři světa Wikipedie, Česká televize
Miláčkové československého národa a talentovaní sourozenci Eva a Pavel Romanovi, čtyřnásobní mistři světa v tancích na ledě.

Poprvé se představili na velké soutěži v roce 1962 na mistrovství světa v krasobruslení, které se konalo na pražské Štvanici. A hned z toho byla ohromná senzace! Patnáct tisíc šťastlivců, kteří se na stadion nacpali, sledovali strhující představení završené zlatou medailí. Že se zrodil výjimečně talentovaný pár, potvrdili sourozenci Romanovi na dalších třech šampionátech, kde brali rovněž nejvyšší ocenění.

A tak se zrodily v Československu nové sportovní idoly. Tehdejší popularitu Romanových ilustruje i fakt, že nová pochoutka slavné ovocné jídelny v Praze na Václavském náměstí (kombinace čokoládového a vanilkového banánu s trochou šlehačky), nesla od roku 1966 název Romance sourozenců Romanových.

Kromě vítězství na mistrovství světa přitom v roce 1964 dokázali vyhrát i mistrovství Evropy v Grenoblu. A „double“ se jim podařilo i v následujícím roce 1965, kdy získali titul mistrů Evropy v Moskvě a zlato na mistrovství světa v americkém Colorado Springs. Škoda jen, že soutěže tanečních dvojic tehdy nebyly zařazovány do programu zimních olympijských her.

Jakmile pověsili aktivní závodní kariéru na hřebík, pokračovali v kariéře ve slavné lední revue Holiday on Ice. V té době bohužel zasáhla rána osudu. Krátce po svých jednatřicátých narozeninách měl Pavel autonehodu. Nezvládl zatáčku a v plné rychlosti narazil do stromu. Byl na místě mrtvý.

Eva Romanová se provdala za krasobruslaře Jackieho Grahama a žila s ním na farmě v americkém Texasu. V roce 2001 se vrátila zpět do vlasti a žije na usedlosti u Rokycan. Jak sama tvrdí, brusle naposledy obula v roce 1986.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod