Kauza podezřelý Kovarčík k ledu? Proč policie i vlivní mlčí?

 Celebrity 
04. května 2015 04:58 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Od smrti údajně vlivného podnikatele a lobbisty Petera Kovarčíka uplynul více jak měsíc. Jak je to s korupční kauzou, v níž měl prý figurovat? Profimedia
Vlivný podnikatel, lobbista a financovatel velkých kulturních i sportovních projektů Peter Kovarčík, který zemřel 20. března za záhadných okolností ve svém pražském bytě, měl být údajně podezřelý z rozsáhlé korupce. Ovšem více jak měsíc po jeho skonu je ticho po pěšině! Proč policie mlčí a nejen ona?

Kovarčík, který střídal jednu milenku za druhou a jeho postelí měly kromě herečky Kateřiny Brožové projít i další zpěvačky, modelky, herečky a další, zemřel údajně na prasklý žaludeční vřed a celkovou sepsi organismu. Po pádu v koupelně byl v bezvědomí a proto si nepřivolal pomoc? Teď se ale nic neděje.

"Vážně si někdo myslí, že jeho smrt byla jen nešťastná náhoda, když zrovna v týdnu, kdy byl v bytě nalezen mrtev, měl jít podat první vysvětlení na policii. Ke všemu čtyři dny člověk, který měl denně mnoho schůzek, desítky telefonátů, kontaktů se svými "přítelkyněmi" nikomu nechyběl? Trochu podivné, ne," myslí si jeden z jeho známých.

Jenže kriminalisté ani soudní lékař a patolog nezjistil na smrti podnikatele cizí zavinění. Otázkou však je, zda lze říct, že nezjistili, nebo mohou i stoprocentně vyloučit?

Česká policie totiž kontroverzního podnikatele měla začít vyšetřovat na žádost švýcarské kriminálky. Tam se mělo totiž nacházet tajemné bankovní konto, na kterém má být 650 milionů korun. A podle organizace bojující proti korupci měl mít k němu jediný přístup právě Kovarčík. Peníze, jak už zaznělo těsně po jeho smrti, mohly pocházet z korupčního jednání souvisejícího s amnestií tehdejšího prezidenta Václava Klause. Jenže ten po těchto informací skákal jak gumový čertík v krabičce a vykřikoval, že je to útok na jeho osobu a snaha ho zdiskreditovat.

"Kovarčík s Klausem byli velcí přátelé, velcí kolegové a i díky němu se Peter dostal do politických a velmi vlivných kruhů. Při nejmenším by ty vazby měla policie velmi důkladně vyšetřit," myslí si lidé z Kovarčíkova okolí.

Policie zatím mlčí. "Probíhá stále vyšetřování, některé věci jsou ve formě utajení a samozřejmě, že to nenechá nikdo usnout. Jen je otázka, zda se někdo dozví, kde se tam ty peníze vzaly. Ale bude kolem toho ještě hodně dusno," nechal se slyšet člověk obeznámen vyšetřováním podivné kauzy.

Právě tyto stovky milionů korun mohl Peter Kovarčík, který o sobě tvrdil, že je nejmocnějším mužem českého šoubyznysu financovat všechny muzikály, hry, film, Ceny Thálie, golfové turnaje a podobné aktivity. Existují však i zdroje, které tvrdí opak, a sice, že Kovarčík byl zadlužený až po uši, že byl chudý, jako kostelní myš a na mocipána si jen hrál.

Otázkou je, co zjistí policie a co se dostane na veřejnost. Zda se vůbec někdy ukáže pravda?
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008