Tenhle herec zachránil slavnou hereckou legendu před smrtí! FOTO UVNITŘ!

 Celebrity 
04. května 2015 04:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Tento herec menších rolí, za to velmi známý z divadla i filmu zachránil své sousedce, herecké legendě život! archiv
Před jistou smrtí zachránil známý herec menší rolí, blízký přítel Jana Wericha, také dávný konferenciér Ivo Niederle před lety svou kamarádku, sousedku z domu v pražské Velvarské ulici, hereckou legendu Stellu Zázvorkovou (+83). Letos uplyne 10 let od chvíle, kdy zemřela!

Zázvorková měla v posledních letech svého života problémy s chůzí. Přesto byla stále vitální až do posledních dnů. Jen pár let před jejím odchodem slyšel Ivo Niederle jednoho rána její letitý kamarád v hereckém domě, kde kdysi bydlela i Hana Hegerová, Květa Fialová a další, hrozný nářek. Povědomý hlas šel odněkud zvenčí. Tehdy o deset let mladší Ivo se šel podívat ven. Hrůzou zcepeněl.

"Stela tam byla úplně zoufalá, bílá od bolesti. Její noha se zasekla do kanálové mřížky, která vedle do šachty, kde byla okénka od sklepa. Ty mřížky byly už ve špatném stavu, rozlezlé a Stellinka jak na to šlápla, zůstala ji tam noha. Musela to být hrozná bolest," zavzpomínal na děsivou, dnes již historickou událost.

Své velké kamarádce, o které, jak ona sama říkala on věděl vše a ona o něm a měli se velmi rádi, okamžitě pomohl. Přivolal i záchranku a ta odvezla legendu českého divadla i filmu s pohmožděnou nohou do nemocnice. Kdyby tehdy Niederle nebyl doma nebo neslyšel zoufalé volání, patrně by došlo k nejhoršímu. "Zachránil mi život, je to můj anděl strážný. Vždyť mi tu spolu bydlíme padesát let. Známe jeden druhého," chválila tehdy svého přítele Ivo Niederleho Stellinka, jak ji všichni důvěrně říkali.

Velká česká herečka zemřela 18. května 2005, jen měsíc a něco po svých 83. narozeninách právě ve svém bytě na komplikace se srdcem.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008