Nemocný Jiří Bartoška. Opravdu nemoc porazil, nebo...?

 Celebrity 
30. dubna 2015 04:58 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jiří Bartoška je zase ve své formě. Tedy alespoň se o to snaží všechny přesvědčit! Profimedia
Fenomenální herec Jiří Bartoška už řadu měsíců bojuje s rakovinou mízních uzlin. Po absolvované sérii chemoterapie mu narostly vlasy, vousy a stále kouří jednu za druhou. Dokonce se zúčastní jubilejního 50. ročníku Filmového festivalu v Karlových Varech. Jenže, někteří jsou na pochybách, jak to s jeho náhlým návratem na scénu opravdu je.

"Jirka vypadá relativně dobře, ale v pořádku není. To na něm každý vidí. Snaží se, jeho charisma je neodiskutovatelné, nicméně něco je jinak. Jen doufám, že to není jen nějaká maska a tu léčbu, respektive boj s nemocí nějak nevzdal a nepřetvařuje se," řekl VIPStory.cz jeden z jeho kolegů a kamarádů.

Na tiskovce k festivalu působil Bartoška, který před pár týdny opustil i svůj milovaný byt v Maiselově ulici, na němž si tolik zakládal, jako ten "starý dobrý Barťák", tedy tak jak ho kolegové i diváci znají. Pravdou však je, že až zázračné uzdravení je až podezřele rychlé. Nejprve totiž zrušil natáčení seriálu Já Matonni a roli za něj převzal Alois Švehlík. Pak se nechal slyšet, že letošního festivalu se asi nezúčastní tak aktivně, jako v minulých letech. Teď je znovu na scéně.

"Nechci být špatným prorokem. Jen se mi maličko zdá, jestli Jirka nefabuluje a nesnaží se, aby vše vypadalo, že je to ok. Říkal, že teď podstupuje radioterapii, tedy ozařování. To samo o sobě je hodně vysilující. No, jen pevně věříme, že bude opravdu v pořádku," říkají další jeho přátelé.

I to, že Bartoška stále kouří jak tovární komín. Pokud totiž pacienti bojují s onkologickým onemocněním, nezakazují lékaři cigarety tehdy, když ten člověk kouří hodně dlouho, aby tělo nedostalo velký šok, ale hlavně, když už nemá cenu pacientovi jeho neřesti zakazovat

"Pan Bartoška na mě působí jako člověk, který je nemocný, snaží se, aby to vypadalo, že je všechno vlastně v pořádku a přitom něco tají. Léčba u tohoto typu onemocnění je dlouhodobá a ten pacient mnohdy není ve formě, aby mohl veřejně vystupovat, natož, aby byl takto akční," říká jedna z lékařek onkoložek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve