ŠOK! Tenhle vigvam vyměnila manželka slavného country krále za luxusní statek!

 Celebrity 
22. dubna 2015 04:58 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Supermoderní dům na kopci nad Hošticemi vyměnila Marta Novotná - Tučná za krásný a romantický statek, kde s manželem prožili desítky let!  Profimedie, archiv
Luxusní statek, který skýtal naprosté soukromí, dýchal z něj genius loci a bylo to jeho zamilované místo, s kterým byl spjatý. Řeč je o králi české country Michalovi Tučném, od jehož úmrtí letos uplynulo 20 let. Jeho žena Marta Novotná - Tučná ale hoštickou usedlost vyměnila za dřevěný vigvam bez nápadu a šmrncu. Co se stalo s legendární chalupu?

Statek na návsi ve slavných Troškových Hošticích koupili manželé tuční v 80. letech minulého století od rodiny Zdeňka Trošky.

"Původně chtěla chalupu koupit Helena Růžičková. Když ale slyšela Michala jak shání něco na víkend, ustrnula se nad ním a nechala mu ji. Oni si koupili stodolu u Horažďovic, kterou pak předělali na chalupu a Michal s manželkou tady od té doby bydleli," vzpomíná režisér a obyvatel Hoštic Zdeněk Troška.

Chalupu na návsi si Tučný s manželkou zvelebovali. Nechal si tam udělat bazén a na původní peci trávil zpěvák hodně času. Chalupu miloval a tam i vznikl nápad na festival Stodola Michala Tučného, který se ze setkání pár přátel změnil v masovou akci. Na tu každoročně jezdí do malé vísky na Strakonicku i 20 tisíc lidí.

Jenže po smrti Tučného začala být usedlost na Tučnou a její dvě dcery velká. Starost o dvůr, sad, dva domy v jednom dvoře ji vysilovaly. Před časem začala nový život s novým partnerem a sním si na kopci nad Hošticemi postavili ekologickou dřevostavbu.

"Je to nehezký, divný, vypadá to jak letištní věž. Chápu, je to moderní a nízkoenergetické, ale nevkusné. Michal by se asi divil, kdyby to viděl," řekla VIPStory.cz jedna z obyvatelek vesnice.

Statek původně chtěla Tučná prodat za 10 milionů. To se jí ale nepodařilo a musela hodně slevit. Cenu okolo tří milionů zaplatil pražský podnikatel. Tem původní domy zboural, nechal obvodové zdi a postavil ve stejném stylu novou usedlost, v které žije. Nic nezůstalo původní, ani milovaná pec, ani pokojík v podkroví, kam se Tučný i v době, kdy trpěl rakovinou rád zašil, a vzpomínal na krásné časy, které prožil.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod