Náhlá a zbytečná smrt herce z filmu Všichni dobří rodáci!

 Celebrity 
08. dubna 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Vochoč s Laďkou Kozderkovou, oba měli smutný konec archiv
Z části lysá hlava, menší postava, prostý hlas a zjev, omezená mimika a zcela nadmíru přirozené charakterní herectví. To byl herec Karel Vochoč, který by dnes oslavil osmdesáté páté narozeniny.

Vochoč patřil mezi nejznámější české herce takzvaných malých rolí. Jeho cesta k herectví, ale nebyla zrovna jednoduchá. V mládí začal zpívat v Kühnově dětském rozhlasovém sboru a vystupoval s ním i v Národním a Vinohradském divadle. Do rozběhnuté divadelní a herecké dráhy ovšem vstoupila druhá světová válka. Ta ho zavedla až do Jugoslávie, kde bojoval v partyzánském oddílu Josipa Broze Tita.

Zážitky z války z Vochoče udělaly zapáleného komunistu. Po návratu do tehdejšího Československa se zapojil jako revoluční dělník, stal se členem Lidových milicí a rozvíjejícímu se poválečnému divadlu pomáhal v duchu „socialistického realismu“.

K filmu se Vochoč dostal v šedesátých letech a mnozí si jistě herce pamatují jako předsedu národního výboru z filmu Všichni dobří rodáci. Jeho herecká kariéra se nejvíce rozvíjela během normalizace. Zahrál si ve snímcích Zatykač na královnu, Případ mrtvého muže či v seriálech Dispečer a Plechová kavalérie.

V roce 1987 se Karel Vochoč rozvedl a chtěl začít novou etapu života. Už to nestihl. V červenci roku 1987 zemřel na infarkt. Bylo mu pouhých padesát sedm let. V jednom z filmů objevil s Laďkou Kozderkovou, která zemřela na rakovinu velmi mladá.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008