Lobbistu Kovarčíka pohřbili tajně. Milenky pláčou! Problémy s dědictvím?

 Celebrity 
04. dubna 2015 09:40 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Peter Kovarčík zemřel před dvěma týdny za zatím stále záhadných okolností archiv
Lobbistu a mecenáše mnoha kulturních aktivit v českém šoubyznysu Petera Kovarčíka (+61) skoro dva týdny od jeho záhadné smrti pohřbili. Tajný pohřeb zorganizovala jeho manželka, která žije střídavě ve Švýcarsku a Rakousku. Jeho milenky pláčou, že se nemohly rozloučit. a otázkou je, co bude s dědictvím po údajně zámožném podnikateli.

Poslední rozloučení jen v rodinném kruhu v utajení uspořádala v rodné Nitře Kovarčíkova žena Dagmar, s níž však nežil. Rozloučit se přijela dcera ze Švýcarska i syn z USA. Jeho kamarádi, kolegové, nebo lidé z projektů, které platil, neměli šanci. A to ani jeho milenky a exmilenky.

Šanci tak nedostala herečka Kateřina Brožová s níž byl dva roky, zpěvačka a herečka Míša Nosková, která se díky němu dostala na muzikálové scény, nebo třeba poslední Kovarčíkův objev, Miss Golf Kateřina Klausová, kterou dostal i do muzikálu Mamma Mia!. Protože Kovarčík se vždy dokázal o své ženy postarat a udělal cokoli, aby je dostal tam, kam chtěl. Nemusely mít talent, předpoklady. Když se mnohdy arogantní lobbista, který se přátelil i s Václavem Klausem rozhodl, muselo to tak být.

Kdo a co po podnikateli, který zemřel údajně po pádu v koupelně zdědí, není jasné. Je totiž možné, že majetek, pokud opravdu nějaký měl, jelikož se spekuluje o tom, že měl spíš dluhy, může zablokovat policie a soud. Kovarčík měl být krátce před smrtí totiž podezřelý z korupce, respektive z praní špinavých peněz. Údajně tajné konto ve Švýcarsku, kde žije jeho žena i dcera, mělo obsahovat stamiliony korun. A podle některých informací mohly tyto peníze pocházet z korupce týkající se Klausovy amnestie. To však exprezident rázně odmítá.

Doposud ale nikdo neřekl, jak to s podivným kontem bylo, stejně tak, jak to bylo s financováním všech aktivit, v kterých podnikatel figuroval. Pokud se však rozjelo vyšetřování, prý poměrně tajné, pak dědictví nemusí být odblokované do doby, než prověřování skončí. Policie i soud musí totiž vyloučit, že nabytý majetek pochází z jakékoli trestné činnosti. A to může trvat mnoho měsíců, nebo taky let.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47