Renč začal natáčet "prokletý" velkofilm o Lídě Bárové!

 Celebrity 
04. dubna 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Režisér Filip Renč s hlavními hvězdami filmu Lída Bárová: vlevo Gedeon Burghard, vpravo Karl Markovics Profimedia
Režisér Filip Renč začal včera s natáčením "prokletého" filmu o filmové prvorepublikové hvězdě Lídě Bárové. Ve Špindlerově Mlýně se před kameru postavila hvězda německého filmu Gedeon Burghard a taky zrzavá slovenská kráska Táňa Pauhofová.

Film začal vznikat i přesto, že kolují fámy, že mecenáš, který to celé měl platit, podnikatel Peter Kovarčík, jenž před skoro dvěma týdny zemřel, nebyl vůbec tak zazobaný, jak se povídalo a bůhví, zda bude dostatek peněz.

Ve Špindlu na sjezdovce přesto padla první klapka velkofilmu a Burghard, kterého čeští diváci znají coby hvězdu seriálu Komisař Rex, se na sáňkách proháněl s Pauhofovou. Tu si Renč vybral pro hlavní roli Bárové. I když nikdo nechápal, že právě tuto zrzavou krásku si kontroverzní režisér vybral pro tuto roli, jakmile ji dali kostým, všichni prý pochopili, proč si tuhle režisér vybral.

Před několika týdny se v pražském hotelu Paříž konala tiskovka k filmu, které se kromě Burgharda zúčastnil i jeho rakouský kolega Karl Markovics a také producenti i zesnulý Kovarčík. Ten právě tam usadil Renče, když se začali přít o to, v jakém jazyce budou ve filmu nacisté mluvit česky nebo německy. Když Renč odpověděl, že chce titulky, Kovarčík ho pořádně před všemi ztrapnil.

„Film bude v češtině, v Německu v němčině. Tečka!“ řekl podnikatel a lobbista a v tu chvíli vypadal režisér jako malý žáček ve škole, kterého sepsul jeho učitel.

Příběh o Lídě Bárové je podle některých prokletý. Když se před lety začal připravovat, zemřel jeho tehdejší původní producent Pavel Melounek. Ten si také tehdy prý rozhodně nepřál, aby Filip Renč na díle pracoval. Najatého měl německého režiséra.

Poměry se však změnily a Renč dostal nabídku, kterou si dokonce vysnil. Teď zemřel zase hlavní financovatel, podnikatel Peter Kovarčík. Snad se Renčovi jeho sen splní a film se podaří bez potíží natočit, když hlavní sponzor už nežije. Rozpočet je okolo 80 až 100 milionů korun. Točit se má například i v Rakousku nebo Německu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008