Renč v nervech. Přijde o balík peněz a nesplněný sen?

 Celebrity 
02. dubna 2015 04:58 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Filip Renč nemá dobré období. Stres a nervy! Může přijít o sen i pořádný balík peněz! archiv
To je snad osud! Říkají si lidí ze šoubyznysu. Režisér Filip Renč je nyní ve velkých nervech. Neví totiž, co bude po smrti podnikatele a sponzora kultury Petera Kovarčíka s jeho snem, a sice filmem Lída Bárová. Není vůbec jisté, zda producenti seženou tolik peněz. Je snad film prokletý?

Příběh jedné z největších hereckých hvězd prvorepublikových filmů, která měla kolaborovat s těmi nejvýznamnějšímu německými zrůdami, je asi vážně někým prokletý. Už před mnoha lety o natočení životního příběhu slavné herečky usiloval producent Pavel Melounek. Ten však ale zásadně odmítal, aby se na díle jakkoli podílel Filip Renč.

Když tehdejší tým přišel s nápadem, že by se Renč ujal režie, doslova prohlásil: „To jedině přes mou mrtvolu. Ten člověk na filmu rozhodně pracovat nebude.“ Chudák však bohužel netušil, jak se mu tato slova splní. Za krátký čas objevitel Mádla s Kotkem opravdu zemřel. Patrně na embolii.

Přitom právě on měl už navázanou spolupráci s německou stranou a německým režisérem a hotové bylo i obsazení rolí. Po jeho smrti dlouho leželo téma u ledu. Práva pozbyla platnosti. Až jiná produkce začala věci řešit a po létech vyjednávání se podařilo věci dát dohromady a předělat i scénář.

Nyní na jaře se mělo začít slavnostně točit i s hvězdami německého a rakouského filmu – Gedeonem Burghardem a Karlem Markovicsem. V hlavní roli se měla objevit slovenská kráska Táňa Pauhofová. Ale ouha. Hned po kostýmových zkouškách na Barrandově zemřel Peter Kovarčík, který sliboval, že zaplatí nejen 80milionový rozpočet, ale bude-li třeba, klidně rozpočet navýší. Že to není problém.

Jenomže osud zasáhl. Kontroverzního podnikatele, lobbistu a milovníka mladých žen, hereček či zpěvaček našli před více jak týdnem mrtvého v koupelně jeho bytu. Zemřel údajně po pádu na umyvadlo. Navíc v době, kdy se o něj a jeho podnikání a financování začala zajímat protikorupční policie, spolu se švýcarskou policií. Vzniklo podezření na praní špinavých peněz. To by se mohlo dotknout právě i financování filmu Lída Bárová.

Přestože producentská skupina, která stojí i za muzikálem Mamma Mia! a dalšími projekty tvrdí, že Kovarčíkova smrt natáčení neohrozí, skutečnost je zřejmě jiná. Inu, uvidíme v dalších týdnech, zda se natáčení rozjede, nebo zase vše skončí jen u plánů a snů.

Ten, který je ale nejvíc v nervech je režisér Filip Renč. „Má teď hodně stresové období, Natočit Bárovou byl jeho sen. Teď vidí, že to asi nebude jen tak a je hodně v nervech. Ono opravdu hrozí, že natáčení nebude, protože najděte v dnešní době 80 nebo 100 milionů na film. A o slušný honorář by tak přišel i on," říká člověk z okolí Renče.

Skončí tak téma o Bárové jako nesplněné prokletí a pro každého hrozba, že kdo bude chtít dílo natočit, zemře?
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47