Slavní podpořili opuštěné psy!

 Celebrity 
26. března 2015 04:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Patricie Solaříková, Lenka Zahradnická a další slavní podporují výstavbu útulku pro opuštěné psy Hunter - Just your friend
Každý pes nemá to štěstí, že by se dostal do rodiny, která ho bude milovat a celý život respektovat jeho potřeby. Někteří psi proto končí v útulcích. Aby pro ně nebyl pobyt stresující, spojil se prodejce chovatelských potřeb s neziskovou organizací, která buduje veselý útulek pro psy v Lhotkách u Malotic s termínem otevření do začátku léta. Podpořit tento nápad přišly i některé VIP se svými psy.

Primárně prodejce kontaktoval Patricii Solaříkovou, která dlouhodobě neziskovou organizaci podporuje každoroční tvorbou charitativních kalendářů a Sandru Novákovou, která si právě zde vybrala psí parťačku pro svůj život. Děvčatům byl zástupci firmy udělen titul První patronka Hunter a slavnostně je při této příležitosti dekorovali.

„Když se jedná o pomoc zvířatům, jdu po hlavě téměř do všeho. V tuhle chvíli mám ohromnou radost z toho, že se Hunter rozhodl s námi spolupracovat a urychlit tak výstavbu kotců a vlastně celého útulku, ve kterém budou psi mít v přechodném období radost ze života," komentovala nadšeně patronka Patricie Solaříková rozhodnutí pomoci založit útulek, který tu doposud nebyl.

Cílem je vybudovat místo, kde se budou mít psi ve svém dočasném domově více než dobře a kam se i lidé budou rádi vracet a trávit zde svůj volný čas například venčením psů, hraním a mazlením se s nimi, v případě, že si vlastního psa nemohou dovolit. Zástupci firmy chtějí, aby v novém útulku bylo teplo, legrace, dostatek psích hraček a dobrého jídla a aby si tu psi měli chuť společně hrát.

„Vymysleli jsme společně několik forem podpory, abychom vše urychlili. Jednou z nich je zahájení prodeje klíčenek v hodnotě dvou set korun, které budou k sehnání v prodejně na Malé Straně v Praze a na Velkém náměstí v Hradci Králové. Celá částka půjde na výstavbu kotců pro psy v novém útulku a jejich vybavení,“ představil první variantu manažer společnosti Václav Žák s tím, že firma ze svých prodejen udělala i sběrné místo, kam mohou lidé nosit jak finanční příspěvky do zapečetěné pokladny, tak i jakékoliv jiné věcné dary.

„Když jsem před třemi lety kývla na nabídku nafotit charitativní kalendář na podporu psích útulků, netušila jsem, že se díky jedné fotce stanu majitelem psa. Bambulku tehdy přidělili na focení mně a já si od té chvíle nedokázala představit, že ji nechám jít,“ komentovala své první setkání s organizací, která veselý psí útulek staví, patronka Sandra Nováková.

Radost opuštěným psům přišli do prodejny, kromě nově jmenovaných patronek, udělat i Lenka Zahradnická s fenkou Františkou a Yemi A.D. s fenkou Summer, kteří patří mezi známé pejskaře a tudíž vědí, co všechno psi pro svůj spokojený život potřebují.

Aby si tyto dárky mohli psi, kteří jsou do doby dostavení útulku v dočasných péčích, ihned začít užívat, rozvezly se jim ještě týž den dodávkou doslova až pod čumáky. „Každá koruna znamená zvýšení šance pro psa v nouzi. Proto jsme velmi vděčni firmě, která si náš dlouhodobý projekt vybrala a rozhodla se nás na naší cestě podpořit,“ děkovala zakladatelka útulku a současně ředitelka o.p.s. Dogpoint Michaela Zemánková, kterou doprovázela fenka Channel hledající domov.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47