NEUVĚŘITELNÉ! Jak herečka Zita Kabátová uměla čarovat?!

 Celebrity 
25. března 2015 04:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Zita Kabátová uměla neuvěřitelné věci... archiv
Prvorepubliková hvězda, která hrála s takovými hvězdami, jako byl Jaroslav Marvan nebo Vlasta Burian, Zita Kabátová zemřela v 99 letech. Letos to bude tři roky. Až do své smrti to byla "ženská generál". Ač nemohla už chodit, hlava ji pracovala na sto procent. Kdo ale ví, že byla vlastně "čarodějnice"?

Nevěštila z křišťálové koule ani kávové sedliny, jako třeba Helena Růžičková, ale měla neuvěřitelnou vlastnost, o které málokdo ví. Když byla v dobrém rozpoložení, dokázala rozsvítit žárovku.

"Ne žárovku někam zašroubovanou. Vzala si do ruky skleněnou žárovku a ta se jí normálně rozsvítila. Nikdo to nechápal, ale je na to řada svědků. Měla asi zvláštní schopnosti," prozradila spisovatelka Marie Formáčková , která s ní napsala knihy, její životopisy a řadu let ji byla na blízku.

Navštěvovala ji na LDN, kde poslední roky života herečka prožila a měla zde domovské právo. Zita Kabátová měla také odhad na lidi, a když se jí někdo nezdál, ignorovala ho. I ve svých skoro sto letech dokázala srovnat do latě kdekoho. Často vzpomínala na to, s kým a jak natáčela. Paměť ji sloužila skvěle. Poslední roky života si však připadala už trochu zbytečná.

Zita Kabátová, do poslední chvíle dáma, zemřela 27. května 2012. Pohřbena je na Vyšehradě, tam, kde celá řada slavných.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008