Režisér Troška bydlí v knihovně?

 Celebrity 
22. března 2015 04:33 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Proč Zdeněk Troška bydlí v knihovně? Profimedia
Nikoli byt, ale knihovna je příbytkem nejúspěšnějšího českého režiséra Zdeňka Trošky. Stovky, možná tisíce knih totiž zdobí jeho dvojgarsonku na pražském Žižkově, ale sám autor mnohých komedií nebo pohádek se tam cítí nejlépe!

Já nemám byt, já mám obytnou knihovnu. Je tam postel, psací stůl, piáno a ze tří stran knihy. Všude samé knihy. Já čtu velmi rád a kniha je po jídle můj největší přítel," usmívá se Zdeněk Troška.

Malý byt, který má něco málo přes třicet metrů čtverečních se nachází přímo proti Žižkovské televizní věži. Režisér Sluncí, sen, Kameňáků, Babovřesk a pohádek, ale i oper má v mini bytě vše, co k životu potřebuje. Bydlí sám, takže nepotřebuje rozlehlé apartmány.

"Člověk stejně spí v jedné posteli, tak co. A doma na Šumavě v Hošticích mám celé podkroví, kde mám také stovky knih. A když si chci koupit nějakou novou, musím jí pašovat potají, protože už mi rodina nadává, že naruším statiku domu," dodává s humorem Troška.

Sám je taky tak trochu spisovatelem. Vydal už dvě kuchařky, které jsou u příznivců Zdeňka Trošky velmi populární. Nejde jen o recepty, ale i zážitky z cest nebo filmování.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod