Největší svůdník českého filmu tajně adoptoval vlastní dceru!

 Celebrity 
16. března 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Oldřich Nový se nezdál.. Česká televize
Elegán každým coulem! Na jevišti i v soukromém životě. To byl Oldřich Nový. Herec, kterého snad všechny ženy milovaly, zemřel před dvaatřiceti lety. Filmové role si svým způsobem přenášel i mimo plátno. Oldřich Nový se celý život snažil být takový, jakého ho chtěli lidé mít.

Z kabaretiéra se vypracoval na nejznámějšího českého milovníka. Před kamerou vytvořil úplně jiný typ milovníka, než jaký se do té doby nosil. Byl to takový koktejl lehké sladkobolnosti, ironie, trochu slabosti a strašně moc elegance.

Nového žena Alice pocházela z velmi zámožné rodiny. Herci se do chomoutu příliš nechtělo, ale otec Alice de facto koupil Novému jeho divadlo a to vše s nevyřčenou podmínkou, že si konečně jeho dceru vezme. Nový se podvolil a později s manželkou adoptovali dceru Janu. Podle pamětníků, byla však Jana jeho skutečnou dcerou. Jak vzpomínala herecká kolegyně Zita Kabátová, když se Alice tuto skutečnost dozvěděla, měl doma Nový obrovské dusno.

Tragédií noblesního herce byla nová doba. Těžce nesl zánik svého divadla. Začal působit v Karlínském divadle, ale operety byly v té době brány jako úpadkový žánr. Oldřich Nový byl předurčen pro role „ruku líbám“, a když měl vyslovit „čest práci“, tak to z jeho úst neznělo úplně pravdivě. Sice si navlékl montérky, ale v těchto rolích byl jen velmi málo uvěřitelný.

Nový se trápil i přibývajícím věkem a děsilo ho vědomí, že je na něm stáří znát. Od poloviny 70. let již nechtěl vycházet z bytu ani z domu v Maislově ulici. Zůstával se svými vzpomínkami u otevřeného okna a krmil holuby. Byl zatrpklý, uzavřený do sebe a s přáteli, kteří ho navštěvovali, hovořil přes španělskou stěnu. Nechtěl brát lidem kouzelnou legendu Kristiána.

Herec zemřel již před dvaatřiceti lety, ale Kristiánova legenda žije dál.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47