Barbra Streisand má k Česku velmi blízko a známý režisér ji vykrmoval sladkostmi!

 Celebrity 
15. března 2015 04:58 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Barbra Streisand má k Česku velmi blízko... archiv
Bývala milá, přátelská, plachá, dnes je podle okolí spíš náladová, někdy protivná. Taková je americká hvězda Barbra Streisand (72). Málokdo ale ví, že takhle star strávila nějaký čas v Čechách a natočila tu dokonce velmi úspěšný film, kde ji asistenta dělal dnes asi nejslavnější český režisér! A navíc - její babička pocházela z Čech!

Film Yentl natáčela Barbra Streissand v Praze, Českém Krumlově, Roztylech a hlavně v Žatci. Zde se přitom nefilmovalo náhodou, přestože jde o jinak velmi oblíbené filmové město. Babička Barbary Streisand totiž původně pocházela ze Žatce a bydlela v ulici, kde se točily scény s filmovými krámky, nedaleko synagogy. Při natáčení v Žatci bydlel štáb i s Barbarou v bývalém hotelu Družba na náměstí.

„Původně se mělo staré židovské město natáčet v jihočeském Táboře. Procházeli jsme tehdy těmi uličkami, které byly tenkrát špinavé, oprýskané. Jí se moc líbily ty lokace. Pak se ale produkce rozhodla pro Žatec,“ vzpomíná režisér Zdeněk Troška, který ji dělala nejen asistenta režie za českou stranu, ale dokonce dubléra filmového partnera Mandy Patinkina v několika scénách!

Kromě toho se ale Troška se Streisand spřátelil a dokonce ji potají nosil zákusky, větrníky. Měla u sebe asistentku Marianu a ta ji neustále hlídala.

„Barbra nesměla na sluníčko, nesměla tohleto jíst, támhleto a sladké už vůbec. Tak jsme si udělali takovou domluvu, že já jsem si vzal dva větrníky na tácek a zmizel jsem do nějakého vybydleného domu a ona mě pořád sledovala, za která vrata jsem zapadl. A pak koukala, kdy ta Mariana nedává pozor, a už tam byla. V tom průjezdu, který byl opravdu opravdu špinavý, stála tahle hollywoodská hvězda a prstem lízala z těch větrníčků krém a říkala, jak je to dobrý,“ vzpomíná s úsměvem po mnoha letech Troška.

Když pak točila v Praze, dozvěděla se, že v Karlínském divadle dávají Hello, Dolly!. Nenechala si ujít představení, kdy v hlavní roli Dolly Leviové zářila tehdy velká hvězda Laďka Kozderková, které osobně vysekla poklonu. Té si Kozderková, jenž pak po čtyřech letech zemřela, velmi považovala.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008