Chlast a drogy poslaly populární herečku duševně a fyzicky na samé dno!

 Celebrity 
14. března 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Přes všechny skandály je Liza Minnelli stále miláčkem Ameriky  Shutterstock, Wikipedie
Byla předurčena stát se hvězdou! A také se jí stala. Nakonec ji alkohol a drogy dostaly na samé dno. Krásná, nadaná, fascinující herečka Liza Minnelli přesto oslavila 69 let.

Minnelli se narodila návrháři kostýmů, scénografovi a producentovi Vincentu Minnellimu a herečce Judy Garland, oslňující hollywoodské krásce třicátých let. Garland si získala Ameriku rolí Dorotky ve filmové verzi pohádky "Čaroděj ze země Oz". Bohužel jako mnoho jiných z této branže propadla drogám a v pouhých sedmačtyřiceti letech na předávkování zemřela.

Liza po matce zdědila herecký i muzikální talent a již ve třiceti letech posbírala všechny ceny, které americký šoubyznys nabízí. Ve svých šestadvaceti letech natočila film, který přichází jednou za život. Byl to legendární Kabaret, který posbíral celkem osm Oscarů. Za hlavní ženskou roli si jednu sošku odnesla i Liza.

Jakkoliv Liza vyčítala své matce její životní styl, ironií osudu je, že jej komplexně převzala. Počínaje střídáním partnerů, konče závislostí na alkoholu a drogách. Na konci osmdesátých let se navíc přidaly i velké zdravotní problémy. Duševně i fyzicky herečka den ze dne upadala. Musela se podrobit operaci hlasivek, kyčlí, měla obrovské problémy se zády a její tělesná váha kolísala jako na houpačce. V roce 2000 Minnelli onemocněla encefalitidou, musela být hospitalizována a lékaři jí dávali jen malou naději na úplné uzdravení. Prognózy byly děsivé a dokonce hrozilo upoutání na invalidní vozík.

I přes všechny zdravotní problémy se Minnelli dokázala vrátit zpět do života. Ani občasné skandály jí neublížily na nesmírné popularitě. Té se ostatně těší dodnes a zůstává tak mimořádně oblíbenou ikonou americké kultury.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve