Jeden z našich nejkrásnějších herců zlomil kvůli své sexuální orientaci srdce českým ženám!

 Celebrity 
12. března 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Krásný muž s nádherným hlasem, kterého milovali muži i ženy  Facebook
Noblesní muž s nádherným hlasem obletovaný ženami všech věkových kategorií. To byl Eduard Cupák, který by se 10. března dožil třiaosmdesáti let. Stejně jako u francouzského herce Jeana Maraise, zdráhaly se ženy uvěřit tomu, že i on žil s mužem.

Eduard Cupák byl velmi otevřený a svojí sexuální orientaci nikdy netajil. Své soukromí si střežil, svého partnera nezapíral, ale zároveň ani nechodil s duhovou vlajkou. Soukromý život herce probíhal bez sebemenších náznaků skandálu. Se svým druhem Václavem Květem žil v harmonickém svazku téměř čtyřicet let. Partneři bydleli v romantickém bytě ve Sněmovní ulici na Malé Straně a jejich sousedé na ně dodnes vzpomínají jako na úžasně tolerantní a milé muže.

Cupákova cesta k herectví nebyla vůbec jednoduchá. Kvůli sexuální orientaci byl vyhozen ze studií a nebýt režiséra Václava Kršky, je ve hvězdách, jak by to s nejtalentovanějším studentem ročníku dopadlo. V Krškovi našel Cupák vlivného přímluvce, který ho nejen objevil, ale zároveň mladému muži nastartoval úspěšnou hereckou kariéru.

Cupák byl pevný a statečný i ve svých politických názorech. Jako jeden z mála umělců nepodepsal v roce 1977 Antichartu. Prostě a jednoduše se do Národního divadla nedostavil. Pochopitelně následoval zákaz hraní, ovšem charismatický herec s oduševnělou tváří a nádherným hlasem na obrazovce scházel. A režimní pohlaváři kapitulovali.

Ve zralém věku našel Cupák útočiště na své chalupě blízko Velkých Popovic. Spolu s partnerem sem jezdili velmi často. Milovali venkovské prostředí a vybudovali si zde nádhernou zahradu, na které oba velmi lpěli. Bohužel opečovávaná chaloupka se stávala stále častěji terčem zlodějů a vandalů a herec ji nakonec s těžkým srdcem prodal.

Poslední rok života strávil herec po nemocnicích a dýchal pouze pomocí přístrojů. Trpěl rozedmou plic a dokonce přišel i o hlas. Zemřel 23. června 1996 ve věku pouhých 64 let.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008