NEUVĚŘITELNÉ: Vyprodá zesnulý Petr Hapka největší českou arénu?

 Celebrity 
11. března 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dokáže Petr Hapka i po smrti vyprodat největší českou arénu? archiv
Že žijící legendy dokážou vyprodat sportovní haly, stadiony bývá běžné. Ale aby zesnulý umělec dokázal vyprodat celou O2 arénu obvyklé není. Zřejmě se to ale podaří legendárnímu skladateli Petru Hapkovi.

Na podzim chystá jeho přítel a spolupracovník Michal Horáček mega koncert, který má být oslavou nedávno zesnulého génia. Protože je Hapkovo součástí života několika českých i slovenských generací, rozhodli se pořadatelé, že to zkusí.

Jeho hudba dodala svým charakteristickým způsobem emoce divadelním představením Otomara Krejči. Televizním seriálům. Filmům takových režisérů jako Karel Kachyňa, Juraj Hertz nebo Juraj Jakubisko. A jeho šanzony zpívali mnozí z těch, kteří vytvářeli dějiny české a slovenské písně posledního půlstoletí.

Textař Michal Horáček, je přesvědčený, že odchodem velkých skladatelů působení jejich děl nekončí, že žijí a čekají na nová provedení a nové interpretační výklady, která osloví nejen dosavadní příznivce, ale budou si nacházet i ty nové. V tom smyslu proto i Petr Hapka žije dál a je možné se s ním setkávat.

„Do roka a do dne po Petrově odchodu zavzpomínáme i s přáteli a kolegy. Na pódiu bude osmdesátičlenný Český národní symfonický orchestr. Bude to veliké,“ slibuje Michal Horáček.

Vystoupit v rámci tohoto výjimečného večera přislíbili Jaromír Nohavica, Lucie Bílá, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Ondřej Ruml, František Segrado, Lenka Nová a Szidi Tobias.

Koncert nazvaný "Petr Hapka žije!" se odehraje večer 25. listopadu 2015 od 20 hodin.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008