Prý nikoho nezajímají?! Ale oni vyprodali i Lucernu a jedou po stadionech!

 Celebrity 
06. března 2015 04:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Evegreen tour název unikátního projektu českých zpěváků, kterým je dohromady 530 let! Evegreentour.cz
Tihle staří zpěváci už nikoho nezajímají a patří do starého železa! Vždyť jsou tu mladší a daleko víc svěží umělci. Často možná slýchají léty prověřené legendy české hudební scény. Opak je ale pravdou. Nejenom senioři, ale i o generaci či dvě mladší lidé chtějí vidět a slyšet jména jako Simonová, Zíma, Pilarová, Filipovská, Štědrý a další. Teď mají šanci!

Evegreen tour startuje už koncem března v Pardubicích, a 6. května zakončí šňůru v Českých Budějovicích. A nejde o žádné malé kulturáky, ale o sportovní haly a stadiony. Do toho se opravdovým hvězdám, jak zní podtitul projektu podařilo vyprodat i pražskou Lucernu. Podívat se na své skvělé kolegy chce jako divák i řada dalších, jako Karel Gott, Jitka Zelenková nebo třeba Jan Přeučil

Myšlenka uspořádat turné, které se vymyká běžným zvyklostem v Čechách a na Slovensku, dozrávala několik let.

„Několikrát jsem shlédl koncerty v Německu, na kterých se účastnil Karel Gott, a které byly oslavou starých hitů a lidových písní. V roce 2006 mě nadchla zcela zaplněná a aplaudující olympijská aréna v Mnichově. Vedle Karla Gotta vystupoval na koncertě slavný Winnetou Pierre Brice a plejáda domácích interpretů a myšlenka uzrávala,“ řekl k začátku nápadu projektu Jaroslav Topercer, bývalý blízký Gottův spolupracovník.

Proto oslovil ikony a stálice české hudební scény a diváci tak naživo, bez playbacků uslyší a uvidí Yvettu Simonovou, Evu Pilarovou, Josefa Zímu, Pavlínu Filipovskou, Karla Štědrého, Karla Kahovce a George&Beatovens, Viktora Sodomu, Patrolu Šlapeto, Rangers band a Evegreen band.

„Nejdříve jsem si říkala, zda do toho jít, ale když jsem zjistila, že budu mít jedinečnou šanci zazpívat si před tisíci diváky s tak milými kolegy a celoživotními přáteli, neváhala jsem. Moc se na to těším. Jen doufám, že vzhledem ke svému věku to vše zvládnu. Ale je to taková energie a tak prima parta, že to stojí za to,“ svěřila se ikona české pop music Yvetta Simonová.

„Sólistům je letos neuvěřitelných 530 let, když spočítáme, kolik bude všem interpretům při děkovačce, když budou stát všichni na jevišti, vyjde nám věk přes 1000 let! Takové turné nikdy nebylo a my chceme vytvořit tradici,“ dodal producent Topercer.

A tak diváci Evegreen tour 2015 uslyší hity, jako Rozvíjej se poupátko? Každé malé dítě. Prstýnek. Včera neděle byla, Mám malý stan, Milenci v texaskách, Náhrobní kámen, Zuzana, Tereza, Hello Dolly, Je po dešti, Parní stroj nebo Žárlivý Kakadu a mnoho jiných.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008