Její smrt šokovala svět! Proč ale musela tahle ošklivá holka zemřít?

 Celebrity 
25. února 2015 03:29 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ošlivá holka ovšem s nádherným chraplákem Facebook
Ošklivá holka s nádherným hlasem a takový Jimi Hendrix v sukních. Tak lze jednoduše charakterizovat bluesovou a rockovou zpěvačku Janis Joplin. Ta se zařadila do nechvalně proslulého "Klubu 27", tedy k umělcům, kteří zemřeli předčasně, a to právě v sedmadvaceti letech.

Její smrt způsobila doslova šok. Hudební nadšenci se ještě nestačili vzpamatovat ze smrti Jimi Hendrixe a zemřel jim další idol. Joplin se stala vzorem tehdejší mládeže i hippies a srdce fanoušků si získala svým neuvěřitelně krásným chraplavým hlasem.

Rebelkou byla od mládí. Nehodlala se smířit s maloměšťáckými pravidly a provokovala, jak se dalo. Velmi brzy začala koketovat s drogami i s alkoholem. Několikrát se dostala do protialkoholické léčebny, ovšem lékaři jí nedokázali pomoci. Janis milovala hudbu stejně jako drogy a ani bez jedné téhle vášně nedokázala žít. Bohužel. V říjnu 1970 se stal této výjimečně talentované zpěvačce její životní styl osudným.

Janis je nalezena ve svém hotelovém pokoji na posteli mrtvá. Příčina smrti? Předávkování heroinem a alkoholem. Její smrt šokuje celý hudební svět. Janis Joplin umírá pouhých šestnáct dní po fenomenálním kytaristovi Jimi Hendrixovi.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod