Dnes pohřbí slavného herce!

 Celebrity 
20. února 2015 04:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Heren Jan Pohan bude mít týden po svém úmrtí pohřeb archiv
Slavného českého herce a dabéra Jana Pohana, který minulý pátek odešel do hereckého nebe ve věku 84 let, dnes pohřbí. Odpoledne se v Českých Budějovicích uskuteční poslední rozloučení.

Jan Pohan žil v posledních letech více na šumavské Kvildě, než v Praze. Na Šumavě taky prožil i pracovní část svého života. Natočil tam řadu filmů, Naposledy dokonce novou televizní kriminálku Policie Modrava. Premiéry se už bohužel nedožil!

"Tatínek odešel v klidu, i když vlastně náhle, přirozenou smrtí. Byl se vším smířený. Hrozně moc mi chybí," řekla jeho dcera Kateřina Špačková.

Právě proto, že měl blízko k jižním Čechám a i jeho rodina zde žije, poslední rozloučení bude v českobudějovické obřadní síni krematoria. Poté bude zpopelněn. Zda si urnu rodina vyzvedne a bude uložen na své milované chalupě nebo si jej nechají doma, zatím nikdo nesdělil.

Na pohřeb se údajně chystá několik jeho kolegů. Dorazit by měl i režisér kriminálky, kterou Pohan natočil a byla jeho poslední rolí, Jaroslav Soukup. "Byl to moc fajn chlap, neskutečně přátelský, upřímný. Práce s ním byla úžasná. Moc se těšil na výsledek, na to, jak se bude na Policii Modravu dívat. Ale bohužel," dodal režisér.

Život Jan Pohan, původním jménem Kurt Jürstl, neměl od malička jednoduchý. Otec Němec, matka napůl Angličanka. Už jako malý prožil tragédii, kdy táta zastřelil matku a pak zbraň obrátil proti sobě. Pohan vyrůstal v náhradní rodině.

Jako dospělý pak přišel o druhou ženu, která se zabila v letadle. Přesto sám dokázal vychovat dceru a ještě pracovat.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47