Kam se ztratila? Po nejvlivnější české superženě neštěkne ani pes!

 Celebrity 
08. února 2015 04:05 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kabrhelová patřila k nejvlivnějším komunistkám Česká televize
V dobách minulých se bez ní neobešla žádná větší akce a spolu s Gustou Fučíkovou byla Marie Kabrhelová považována za jednu z nejmocnějších žen bývalého režimu.

Česká a československá politička Komunistické strany Československa a předsedkyně Československého svazu žen kázala vodu a sama pěkně v pohodlí své kanceláře popíjela víno. Jezdila vládní limuzínou, nakupovala luxusní zboží ve vládní prodejně a využívala svého vlivu, jak se jen dalo. Mnozí z ní měli strach, a tak jí servilně podlézali. Včetně některých hereček nebo zpěvaček, jen aby se zavděčily a měly práci nebo dobré role.

Listopad 1989 pro Kabrhelovou znamenal konec politické kariéry. Komunisté ji ze strany vyloučili a jak už to povětšinou bývá, podlejzáci a podržtaškové se k ní obrátili zády.

Po šéfce komunistických žen se slehla zem a z bývalé vlivné funkcionářky se stala neviditelná žena. Ani její bývalí spolupracovníci nemají o kdysi nejmocnější političce žádné zprávy. Jisté, že Kabrhelová se od svých věrných straníků nadobro odstřihla a pravděpodobně zahořkla natolik, že už nechodí nejenom na komunistické veselice k prvnímu máji, ale ani do obřadních síní vyprovázet své bývalé soukmenovce na jejich posledních cestách.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47