Slavného herce zabila rakovina a v životě měl prý 600 ženských?!

 Celebrity 
06. února 2015 06:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jan Werich byl velkým českým hercem, prý i milovníkem žen a života vůbec! archiv
Rakovina hrtanu a jícnu, bronchitida a další problémy zabily velkého českého herce, bonmotéra a myslitele Jana Wericha. Letos by oslavil 110 let a zároveň to bude 35 let, co zemřel. Životem mu údajně prošlo až 600 žen a kromě jediné dcery, která zemřela na zákeřnou nemoc, má i utajovaného syna.

Werich byl vším, čím umělec může být! Hercem, dramatikem, scénáristou, spisovatelem, vlastně i principálem divadla, ale především milovníkem života. Jenže měl smůlu na doktory. V roce 1946 mu prý chybně diagnostikovali onemocnění v krku a mohlo jít o počáteční rakovinový nádor. Protože ho špatné léčili, projevila se u něj bronchitida.

Jevištní partner Jiřího Voskovce, učitel herců a hereček a kamarád mladších kolegů Stelly Zázvorkové, Jaroslavy Adamové či spisovatele a herce Miroslava Horníčka, žil desítky let v takzvané „Werichově vile“ na pražské Kampě, která mu ale nikdy nepatřila. Právě tam chodili jeho mladší kolegové herci. Zde se zkoušelo, u sklenky vína povídalo a Werich kdysi prohlásil, že byl i velký kanec.

„Jan Werich mi řekl, že jeho životem prošlo na 600 žen. Nevěřila jsem tomu a řekla mu, že to neodpovídá jeho nátuře. Zamyslel se a odpověděl, že v životě opravdu miloval jen jednu ženu, a sice svou Zdeničku,“ vzpomínala kdysi Stella Zázvorková.

Konec Werichova života byl velmi krutý. Krátce před ním zemřela jeho manželka, která trpěla těžkými psychickými problémy. Půl roku na to odešel sám herec a bohužel za půl roku po něm zemřela i jejich jediná dcera Jana.

Velký Jan Werich patrně tušil, ale nikdy nepřiznal, nebo možná ani nevěděl, že má i dalšího potomka. Jak se nedávno ukázalo, Jiří Werich Petrášek, který se do svých šesti let jmenoval Jan, je jeho synem. Žije v Děčíně, učí na dvou vysokých školách a po svém otci zdědil nejen podobu, ale i talent, smysl pro humor i sarkasmus. Věnuje se herectví, jezdí po besedách a s moderátorkou Marií Tomsovou vymysleli pořad s názvem On&Ona aneb potkala jsem Wericha.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47