ŠOK! Film o Lídě Bárové neměl točit Renč!

 Celebrity 
05. února 2015 10:05 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Filip Renč neměl být režisérem velkofilmu o Lídě Bárové! archiv
Režisér Filip Renč by měl za necelé dva měsíce začít natáčet životopisný film o nejkontroverznější české herečce Lídě Bárové. Ke spolupráci získala česká produkce i velké hvězdy německého či rakouského filmu. Jenže, o film léta usiloval producent Pavel Melounek, který se ho nedožil.

„Renč bude Bárovou točit jen přes mou mrtvolu,“ nechal se údajně kdysi slyšet objevitel Mádla s Kotkem, producent Snowboarďáků, Pavel Melounek. A asi netušil, jak rychle se mu jeho „přání“ splní. Před pěti lety ho zabila embolie.

„On si vyloženě nepřál, aby Filip Renč byl režisérem toho filmu. Byl domluven s německou produkcí a s režisérem Mennanem Yapo, který točil i se Sandrou Bullock. Přípravy natáčení finišovaly, no a pak odešel. Kdyby ale žil, nikdy by tohle nedovolil,“ svěřila se jedna z jeho spolupracovnic.

Česká produkce včele s miliardářem Peterem Kovarčíkem pojala film s Tatianou Pauhofovou, Gedeonem Burghardem, Karlem Markovicsem, Klárou Issovou, Martinem Hubou a dalšími, za své.

Autorem scénáře je Ivan Hubač. Už na nedávné tiskovce, které se zúčastnily i hvězdy, které mají ve filmu hrát, se vyostřil spor mezi režisérem a producentem o tom, v jakém jazyce se bude točit a v kterém poběží v kinech.

„V Čechách česky, v Německu německy, tečka,“ řekl rezolutně Kovarčík, který tak sepsul Renče, který si myslel, že v němčině budou jen německé scény.

O tom, že film Lída Bárová, jehož rozpočet může překročit i více, než avizovaných 80 milionů korun, bude trhák, jsou všichni přesvědčeni. Jen je otázkou, jak to kontroverzní režisér pojme.

„Pokud Renč nepodchytí opravdu ty původní historické prvky, což už záleží od scénáře, nebo kdyby z toho někdo chtěl dělat „něco jiného“, třeba nějak nadčasového, než co je historiky doloženo, může to být taky průšvih. Věřím ale, že, to dobře dopadne a bude to pecka,“ míní člověk, který o realizaci díla už z minulosti hodně věděl.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47