To je šok! Oblíbený herec s uhrančivýma očima konvertoval k islámu

 Celebrity 
05. února 2015 05:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Herec kvůli lásce změnil jméno i víru Shutterstock
Herec, který jako první Arab dobyl Hollywood, kvůli své lásce změnil jméno i víru. Omar Sharif se narodil jako Michel Chalhoub v roce 1932 v Alexandrii. Od mládí ho to ovšem táhlo k herectví a tak odešel do Londýna studovat prestižní Královskou akademii dramatického umění.

Se svojí ženou se seznámil po svém návratu při natáčení filmu Siraa Fil-Mina (Černé vody), ve kterém se před kameru postavil po boku egyptské filmové hvězdy Faten Hamama. Ze setkání byla láska na celý život. Mělo to ovšem drobný háček, neboť Faten byla v té době vdanou paní. Uhrančivým očím mladého herce ovšem nedokázala odolat a svého manžela opustila. Milencům stála v cestě další překážka. Náboženská. Omar nebyl muslim a v té době byl jejich sňatek nepřípustný. Mladý muž neváhal a změnil si jméno na Omar Sharif (sharif znamená v arabštině šlechetný) a konvertoval k islámu. Po roce od seznámení se herecké hvězdy vzaly a dva roky po svatbě se jim narodil syn Tarek.

Dvacet dva let se jejich manželství zdálo naprosto idylické a bylo vzorem pro všechny ostatní páry. V roce 1962 katapultovala Sharifa na herecké nebe role ve filmu Lawrence z Arábie, za kterou byl také nominován na Oskara. Rozhodl se odejít do Hollywoodu a v té době začal konec jejich manželství. Faten Hamama s ním odmítla odejít a stala se zapálenou bojovnicí za práva žen v Egyptě.

Za oceánem objevil Omar Sharif zcela nový svět plný pokušení a rozvod na sebe nenechal dlouho čekat. I když tvrdil, že svoji ženu stále miluje, v roce 1974 šli manželé od sebe. Jejich svazek trval dlouhých dvacet let a herec se po rozvodu již nikdy neoženil a další velkou lásku nepotkal. Prožíval jen krátké milostné románky.

Nejvíc medializovaný byl Sharifův vztah se zpěvačkou a herečkou židovského původu Barbrou Streisandovou. Když vyplul jejich milostný poměr na povrch, měl herec obrovské problémy a dokonce mu hrozilo odebrání občanství, neboť v té době byla jeho země s Izraelem ve válečném stavu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve