ODHALENÍ: "Nevlastní matkou" hvězdy Mamma Mia byla známá česká herečka

 Celebrity 
31. ledna 2015 08:05 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hana Holišová se dala na stejnou dráhu, jako první žena jejího otce archiv
Hvězda muzikálu Mamma Mia, držitelka Thálie, hvězda kdysi vysílaného seriálu Velmi křehké vztahy Hana Holišová má jedno tajemství. Její "nevlastní matkou“ byla totiž známá česká herečka. VIP Story.cz odhalilo, která a jaké vazby tam jsou.

„To je dost táto, žes nás taky jednou vyvez“, zní slavná věta z hořké komedie s Rudolfem Hrušínským Slavnosti sněženek. Právě tuhle repliku ve filmu pronese herečka Blažena Holišová (+80), která zemřela před čtyřmi lety. A právě ona byla vlastně "nevlastní matkou“ mladé, krásné, dnes hvězdy muzikálu Mamma Mia Hany Holišové.

„Paní Blažena Holišová byla první ženou mého tatínka. My dvě jsme se bohužel nikdy nepotkaly osobně. Trochu mě to mrzí, byla výborná,“ prozradila Hana Holišová, která se teď přesouvá mezi Brnem, kde hraje v Městském divadle a Prahou.

Zatímco Hanka je herečka mnoha poloh a troufla si i na muzikál, její „skoromatka“ Blažena, členka Národního divadla v Praze se věnovala divadlu, televizi a filmu. Po boku velkého herce Rudolfa Hrušínského se neobjevila jen ve Slavnostech sněženek, ale i v komedii Rozpuštěný a vypuštěný, Pozor vizita a také třeba ztvárnila matku Píšťalky ve třetím díle trilogie o Básnících.

Koncem 90. let minulého století se stáhla do ústraní. Mohly za to vleklé zdravotní problémy. Krátce před smrtí už nemohla na nohy. Staral se o ni syn. Zemřela 7. dubna 2011 v jedné z pražských nemocnic.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47