Konec hvězdy Felliniho Sladkého života byl více než hořký. Zemřela opuštěná a v chudobě...

 Celebrity 
12. ledna 2015 05:45 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Anita Ekberg (1931-2015) Profimedia
Herečka švédského původu Anita Ekberg zemřela ve věku 83 let. Její největší role byla ve filmu Sladký život, který režíroval Federico Fellini. Skutečný život této vnadné sexappealem oplývající krásky však už tak sladký nebyl...

Její cesta začala snově. Jako Miss Švédska odcestovala do Ameriky za kariérou modelky. Více zájmu však o ní jevil film. Upozornila na sebe roku 1956 ve snímku Vojna a mír po boku Audrey Hepburn a Henryho Fonda. A potom následovala její životní role. Nějaký čas byla obsazována do dalších rolí, ale od devadesátých let hrála spíše jen výjimečně.

Ačkoliv byla neustále obklopena obdivovateli, zemřela sama v Římě. Byla dvakrát vdaná. Jednou za Anthonyho Steela, později za Rika van Nuttera. Ani z jednoho manželství nevzešel žádný potomek, a tak Anita skončila úplně bez rodiny.

Před třemi lety utrpěla vážnou zlomeninu stehenní kosti a musela se pohybovat na kolečkovém křesle. Bydlela tehdy v nemocnici, protože její byt vykradli a zapálili zloději. Po vyléčení se chtěla vrátit domů, nezbyly jí však žádné finanční prostředky. Když se ještě objevovala ve společnosti, vypadala na svůj věk stále poměrně dobře.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod