Život a skon Lídy Baarové. Na sklonku života se utápěla v žalu a alkoholu...

 Celebrity 
12. ledna 2015 09:30 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Lída Baarová (1914-2000) Profimedia
Kdo by ji nemiloval. Ludmila Babková, později také Kopecká nebo Lunvaldová, prožila bouřlivý život, ke konci velmi hořký. Lída Baarová dokázala okouzlit snad každého muže, který se ocitl v její blízkosti. Pro slávu byla ochotna udělat téměř cokoli, stala se femme fatale českého, německého, ale i italského filmu a loni by oslavila sto let.

Často se propíral její vztah s německým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Až s ním nakonec na příkaz samotného Hitlera musela v srpnu 1938 zanechat veškerých kontaktů. Stála za tím Goebbelsova manželka Magda, která si chtěla manžela udržet.

Když byla roku 1939 z Německa vyhoštěna, odjela točit filmy do Itálie, kde stanula například i po boku Felliniho. Vztah s Goebbelsem, ačkoliv ho tehdy popírala, však zůstal českým lidem trnem v oku a ve stáří se tím mnohokrát trápila.

Zbytek života strávila Lída v Salcburku, kde se čím dál častěji utápěla ve všech strastech svého života, které považovala za chybu. A hodně pila. „Nedovedete si představit, jak lidská duše může trpět,” řekla v rozhovoru Stanislavu Motlovi, který za ní na sklonku života jezdíval a naslouchal jí.

Kdysi okouzlující diva si vyčítala i sebevraždu své sestry Zorky, maminčinu smrt i tatínkův osud po válce. Přesto její život stál za povšimnutí a mnoho tu po ní zůstalo. Po dlouhých přípravách se začíná natáčet film o Baarové. Na hlavní roli byla vybrána Tatiana Pauhofová.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod