Nešťastný osud Ivana z pohádky Mrazík! Sebestřednost, vězení, psychiatrická léčebna!

 Celebrity 
28. prosince 2014 08:58 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jak dopadl krásný Ivánek? Archiv
Sovětská pohádka Mrazík byla poprvé uvedena roku 1965. Je tomu tedy už půl století! Jak ten čas letí... Loni jsme se podívali na zoubek několika zajímavostem a chybičkám, které jste o tomto dílu možná ještě nevěděli, letos nás zaujal především životní osud Ivana.

Ivánek, vlastním jménem Eduard Izotov (✝66). Krásnému herci se po roli v Mrazíkovi vlastně otevřel svět. Byl ale trochu líný a nabídkami doslova mrhal. Podle jeho ženy Ingy to byla právě Eduardova lenost a přílišná sebestřednost, tolik podobná právě jeho nejznámější roli, která vedla k jejich postupnému odcizení.

Do jeho života však zasáhly i okolnosti tehdejší doby. U moci byl Andropov a když byl Izotov načapán, jak s druhou ženou směňuje majetek za peníze, aby získali prostředky k postavení chaty, soud ho poslal do vězení na tři roky. Velký a statný krasavec umíral každou minutou strávenou za mřížemi a když byl propuštěn, byl to už úplně jiný člověk.

Brány vězení opustil, když mu bylo padesát, brzy na to prodělal mozkovou mrtvici. Podařilo se mu sehnat práci v dabingu, ale pletl si slova a zapomínal texty. Přišla druhá mrtvice. Herec prodělal celkem šest záchvatů mrtvice! V důsledku toho byl postupně upoután na vozík a stal se zcela nepohyblivým. U Eduarda propukla duševní choroba a skončil na psychiatrii. Nepoznával ani svou dceru nebo proč a kde je.

Eduard Izotov zemřel 8. března 2003, duše ho však opustila už dávno předtím.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47