Osudové datum Vladimíra Brabce! Každý rok se bojí smrti!

 Celebrity 
30. listopadu 2014 09:29 / Jitka Jahodová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Z čeho má major Zeman strach?! Kniha Třicet případů majora Zemana
Herec Vladimír Brabec oslaví 15. května příštího roku už osmdesáté první narozeniny. Mnoho let však toto datum očekává s hrůzou a respektem, protože se s tímto obdobím až děsivě pojí několik osudových událostí v jeho životě!

„Pro mě je velice zvláštní den 10. května. Vždycky si na něj vzpomenu spíš než na 15. květen, kdy mám narozeniny. Desátý květen je pro mě totiž symbolický hned z několika důvodů – předně 10. května 1924 se narodil můj starší bratr, 10. května 1970 jsem přežil leteckou havárii a 10. května 1975 jsem měl infarkt. Takže jak je květen krásný měsíc, tak já se ho do jisté míry bojím,” prozradil herec v rozhovoru u příležitosti vydání knižní podoby třiceti případů majora Zemana.

K legendární roli se Brabec dostal velmi jednoduše. „Zavolali mi z redakce Brannosti a bezpečnosti Československé televize, že pro mě mají nabídku. Když se to potom rozjelo, tak už nebylo úniku a abych pravdu řekl, tak se mi ani nechtělo uniknout. Ta práce byla skvělá, lidé ohromní, režisér báječný a rozuměli jsme si,” vypráví herec jak se dostal roli, která je s ním dnes neodmyslitelně spjata.

Ale nebyla to žádná brnkačka. Denně vstával v šest ráno, vracel se v osm večer, znovu se učil na druhý den a ještě ho seriál profesně zničil. Vladimír Brabec skončil tehdy v určité škatulce a nedostával role, které by jinak dostávat mohl a svěřil se, že je za tento seriál v podstatě bit dodnes.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod