Kamila Nývltová promluvila v otevřeném rozhovoru o vztahu s Danem Hůlkou a životu v šoubyznysu!

 Celebrity 
28. listopadu 2014 14:26 / Jitka Jahodová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kamila Nývltová Archiv zpěvačky
Talentovaná zpěvačka Kamila Nývltová pravidelně účinkuje v předních českých muzikálech, pořádá vlastní koncerty, ale získala si pro svou tvář oblibu i u českých fotografů. O práci, vztahu s Danem Hůlkou a šoubyznysu se rozpovídala v rozhovoru pro vipstory.cz.

1. Vy jste se právě vrátila s muzikálem Kleopatra ze Slovenska. Projevily o něj zájem i jiné zahraniční země?
Vím o tom, že se prodal do Koreje, kam jeli tenkrát na premiéru Filip Renč a Michal David. Jinak nevím, ale podle mě by určitě zájem mít mohly, protože to je velmi vděčný muzikál. Je pravda, že většinou to funguje spíš naopak a berou se sem k nám muzikály ze zahraničí.

2. Proč myslíte, že se u nás těší takové oblibě?
Všichni od malých dětí tuhle královnu znají, učí se o ní ve škole, točí se o ní filmy a každého člověka uchvátí ať už krásou nebo čímkoliv. A samozřejmě to téma – Egypt, sluníčko, teplo, láska. Určitě hodně dělá i hudba, kterou psal Michal David. Myslím, že to bylo v období kdy mu zemřela dcera, takže jsou tam písně, v nichž je to promítnuto. Lidi mají duši a cítí to z toho.

3. Byla to vaše první muzikálová role, dostala jste od kolegů nějaké rady?
Když jsem přišla na první zkoušku, bylo mi čerstvě 19 a tehdy jsem vůbec nevěděla, že si mám vzít tepláky a mikinu. Nakráčela jsem si na pódium v podpatcích a teď jsem prostě měla začít hrát. Nevěděla jsem vůbec nic a všichni čekali, jestli to zvládnu. Ale nenechali mě v tom. Myslím si, že oni vědí, že nejsem namyšlená zpěvačka z Krkonoš, která si myslí, že jí bude svět ležet u nohou, protože má hlavní roli. O to víc si mě kolegové cení a kdykoliv jsem něco potřebovala, tak tam byli.

4. Vy jste jedna z těch, komu pomohla ke kariéře talentová soutěž. Jak to potom probíhalo, dostala jste rovnou nabídky?
Tak soutěž začala, nějakou dobu trvala a pak skončila. A tím skončilo úplně všechno. Zhasla světla, přestalo se natáčet a pak OK, běžte domů. Nebyl tam nikdo, kdo by si s vámi domluvil schůzku a řekl co a jak. Já měla velké štěstí, potom se mi ozval Michal David a nabídl mi hlavní roli Kleopatry. Samozřejmě jsem mu musela nejdřív ukázat, jestli to zvládnu zazpívat. Pak jsem se vrhla na vlastní kšefty, střídali se u mě manažeři, kteří chtěli obvykle jenom peníze, nakonec jsme se rozhodli, že můj management povede mamka a už je tomu tak šest let.

5. Někde jsem četla, že čeští zpěváci se prý až moc soustředí na muzikály a málo na vlastní tvorbu. Co si o tom myslíte?
Dotyčnému bych řekla, že se musíme nějak živit. Já bych samozřejmě chtěla vydávat svoje desky a soustředit se na svoji muziku, ale deska je v dnešní době hodně nákladná věc, když nemáte vlastní studio nebo jiné prostředky. Ani vás nebudou hrát v rádiích, pokud nejste opravdu špička, musíte si to zaplatit. Muzikály mě na jednu stranu baví a je to práce jistá a pěkná. Teď neberu v potaz, že třeba tři měsíce zkoušíme zadarmo. Honorář dostaneme až po premiéře. Proto se po prázdninách každý nemůžeme dočkat září. Všude dnes hrají roli peníze. Lidé si myslí, že když máme hlavní roli, tak se válíme v penězích, ale to jen tak vypadá.

6. Mně přijde, že dneska už všichni stahují muziku na černo?
Myslím, že dnes už se album nedělá proto, abyste vydělala, ale aby byla vidět nějaká práce, reklama a lidé třeba přišli na koncert. Když jsem já byla malá, kupovala jsem si CD s muzikálem Drácula za 1300Kč. Kdo chce dneska ušetřit, tak si to sežene zadarmo.

7. Mluvilo se o tom, že jste měla vztah s Danem Hůlkou, je to pravda?
S Danem jsem nikdy nic neměla, i když to tak možná vypadá, protože Dan občas rád dává pusinky na veřejnosti nebo se objímá a dělá mu dobře, že má u sebe slečnu, ale my jsme opravdu byli vždy jen přátelé. Já ho od malička miluju jako Dráculu. Jezdila jsem na něj a tenkrát byl můj sen si v něm zahrát, protože Dan byl ikona. Vážím si ho, vím že je hodný člověk a gentleman, přesto jsem s ním nikdy nechodila a asi bych ani nechtěla. Máme dobrý pracovní vztah a takhle jsem spokojená.

8. Máte nějaký sen, čeho chcete jako zpěvačka dosáhnout?
Já doufám, že jednou vyprodám 02 arénu, ta má asi 18 000 kapacitu. Na starý kolena se mi to možná povede. Ale hlavně chci, aby na mě lidi chodili a znali mě jako dobrou zpěvačku. To je pro mě největší pocta. Možná kdyby se vrátil Monte Christo, tak tam si chci zahrát. Karel Svoboda napsal nádherné melodie a já ho znám nazpaměť. Já ani nevím, čeho se v dnešní době dá v Čechách dosáhnout, protože zpívá skoro každý a někdy mám pocit, že slušnou cestou to nejde. Špatnou samozřejmě jít nehodlám.

9. Slyšela jsem, že už vám několikrát nabízeli sex?
Ano, ale to já dělat nechci. Mám pocit, že mám talent a nepotřebuju, aby mi někdo pomáhal přes postel. Ale hodně holek to tak dneska dělá. Já si raději rok dva počkám a vím, že to jednou dokážu sama.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008