Teď je z ní hraběnka, ale kdysi bývala manekýnou. Milada Karasová: ”Dnešní modelky jsou velmi nepříjemné.”

 Celebrity 
30. září 2014 15:05 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Milada byla modelingovou průkopnicí Foto: Archiv M. Karasové
Jedna z našich prvních modelek, Milada Karasová, se minulý týden vdala. V 64 letech si v Horním Jelení vzala šlechtice Michala Dujku. Ačkoliv teď si říká hraběnka, navždy zůstane ”matkou” mnoha našich modelek, protože objevila nejednu krásnou tvář.

Nabízí se proto otázka, kdo objevil Miladu Karasovou v době, kdy být manekýnkou ještě neznamenalo prestiž, ale spíš ostudu. „Objevil mě na Máchově jezeře fotograf Milan Šára. Bylo mi sedmnáct let. Šel se představit rodičům a já jsem s ním pak spolupracovala, fotila reklamy a umělecká fota,” zavzpomínala Karasová pro vipstory.cz.

Následovala téměř dvacetiletá kariéra a v šestatřiceti letech se Milada prošla po mole naposledy, tehdy s modelingem končila. Modelingové dění však samozřejmě sleduje dodnes, a tak si všimla několika změn.

„Nedá se to posuzovat, dnes je úplně jiná doba. Modelka se dá do rukou celého týmu lidí, který ji připraví na danou příležitost, je indiferentní. Za nás jsme dělaly hlavně choreografické přehlídky, a tak do toho musel člověk dát energii, svůj pohybový um a musel upoutat. Vadí mi, že dnes se dívky tváří velice nepříjemně. Chápu, že se nemají usmívat, tak to chtějí návrháři, ale mohou do toho dát alespoň pozitivní výraz,” okomentovala moderní modeling jedna z našich prvních manekýn.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47