Skandály a konspirační teorie po smrti Lady Diany rostly jako houby po dešti a dodnes neberou konce

 Celebrity 
30. srpna 2014 14:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Mladá a naivní Diana Foto: Facebook
Poslední srpnový víkend roku 1997 zemřela při autonehodě v Paříži Lady Diana. Bylo 31. července krátce po půlnoci a luxusní vůz, ve kterém seděla princezna z Walesu se svým milencem Dodim Al-Fayedem ve snaze ujet před francouzskými novináři vjel do tunelu a v obrovské rychlosti narazil do zdi. Řidič s Dodim byli na místě mrtví, Diana ještě chvíli o svůj život bojovala. Její zranění byla však natolik devastující, že po převozu do nemocnice Diana zemřela.

Pohřeb byl monstrózní a rozloučit s Dianou se přišly tři miliony lidí. Dalších dva a půl miliardy sledovalo poslední rozloučení s Lady Di přes televizní obrazovky. Smrt princezny je dodnes opředena tajemstvím, různými spekulacemi, proč a čí vinou vlastně Diana zemřela.

První teorie mluví o tom, že smrt Diany byla fingovaná, neboť novináři znechucena princezna chtěla zmizet do ústraní z očí veřejnosti. Nehoda byla zinscenována právě z tohoto důvodu, ale dopadla tragicky.

Druhá teorie se opírá o domněnku, že Diana představovala hrozbu pro trůn a tím ohrožovala stabilitu celé Británie, a proto ji zabila britská tajná služba MI6.

Třetí nejrozšířenější teorie vychází z toho, že cílem atentátu byl Dodi Al Fayed a smrt Diany využili nepřátelé Dodiho a jeho otce Mohameda Al Fayed Dodiho jako krytí pro skutečný cíl svého zločin.
Kam dál?
ŠOK! Princ William označil otce za vraha!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod