Černý den českého sportu. Před deseti lety plakal celý hokejový národ!

 Sport 
16. srpna 2014 07:11 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hlinka se podepsal pod historický úspěch našich hokejistů v Naganu TV Nova
Před deseti lety, 16. srpna 2004, zemřel na následky tragické dopravní nehody hokejista a reprezentační trenér Ivan Hlinka. Poté, co do jeho automobilu u Karlových Varů narazila nákladní avie, podlehl v nemocnici svým zraněním.

Pro celý národ to byl doslova šok. „Byl to nejlepší trenér českého hokejového nároďáku,“ skládali fanoušci poklony na internetu. Nejvýraznějším úspěchem v trenérské kariéře Ivana Hlinky byla olympijská zlatá medaile z Nagana v roce 1998 a titul mistrů světa rok poté. V roce 2002 byl zařazen do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace. V roce 2004 byl zvolen Hokejovou legendou ČR.

Škraloupem na jeho smrti byly dohady vdovy Hlinkové se synem hokejové legendy Ivanem Hlinkou mladším o majetek a o uložení urny. Tu paní Liběna umístila na zahradě svého domu a znemožnila tím synovi přístup k místu posledního rozloučení. Spory vyvrcholily televizním pořadem Sportovec roku, kdy Cenu Emila Zátopka pro sportovní legendu udělenou Hlinkovi, převzala pouze paní Liběna a svého nevlastního syna na slavností předávání vůbec nepozvala. Dnes je Ivan Hlinka pohřben na Olšanských hřbitovech v Praze.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod