Svůj zdravotní hendikep využívá Jan Potměšil ve svůj prospěch. A nemůže si svoji metodu vynachválit.

 Celebrity 
05. června 2014 11:50 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Janův život visel na vlásku Česká televize
Jan Potměšil se dokázal s nepřízní osudu obdivuhodně poprat. Po autonehodě si prošel velmi těžkým obdobím, kdy musel bojovat o vlastní život. A přesto, že zůstal upoután na invalidní vozík, žije plnohodnotný osobní i pracovní život.

Měl štěstí i na životní partnerku Radku. V době, kdy se seznámili, byl Honza rád, že má jeho přítelkyně syna, protože sám si nedovedl představit, že se stane otcem Ale i to se mu nakonec podařilo a ke staršímu Šimonovi před sedmi lety přibyl Honzík. Jeho děti ho nepoznaly chodícího, tak se nabízí otázka, jak postižení svého otce vnímají. „My můj hendikep neřešíme, ale vnímáme ho jako přirozenou součást života. Když spolu třeba šermujeme, tak nejenže si vezmeme dřevěný meče a učíme se výpady a kryty, ale najednou já mám tu výhodu, že díky vozíku mám vlastně taky koně. Využijeme to hned při hře," říká Honza.

Herec se narodil do sportovní rodiny, a protože jeho otec je bývalý lyžařský trenér, lyže se pro něj staly jakousi samozřejmostí. A Honza se jich nevzdal ani po úrazu. Se svou rodinou vyráží na hory v létě i v zimě a svahy sjíždí na monoski. Pro své syny se tak stal Jan Potměšil přímo čítankovou ukázkou, že když se chce, jde v životě skoro všechno.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47