Cvičitelka Hanka Kynychová dohopsala až do divadla. Na jevišti měla ale nervy v kýblu.

 Celebrity 
29. dubna 2014 05:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Děti s Tišnova vystoupily v muzikálu Foto: Nadační fond Hanky Kynychové
V muzikálu Noc na Karlštejně v Severočeském divadle opery a baletu vystoupily děti z dětského domova v Tišnově. Nevypravily se tam náhodou, ale vyhrály tento zážitkový den v již sedmém ročníku oblíbené taneční charitativní soutěže Hejbejte se a zpívejte, který pořádá nadační fond Hanky Kynychové. Tišnovské děti zvítězily už po několikáté, takže teď jedině potvrdily, jak jsou v muzikálovém světě ostřílené.

Jedinou novinkou letos bylo, že během představení i zpívaly. Předtím se to nepovedlo technicky zajistit. Děti do Ústí nad Labem doprovodila sama Hanka s částí realizačního týmu nadace. Absolvovala s nimi zvukovou a prostorovou zkoušku, ale také portování a samotné vystoupení na jevišti, kde je úvodním slovem představila. „Opět měly možnost stát na jevišti s velkými osobnostmi jako je například Tereza Mátlová. Obdivuji jejich sebejistý projev. Já sama jsem při výstupu na jeviště a při pohledu do hlediště strašně znervózněla,” řekla Kynychová, která považuje děti z dětských domovů za svoji druhou rodinu.

Od hvězdy operní scény Terezy Mátlové, která hrála královnu Elišku, se poté dozvěděli něco o zkušenostech z divadelní práce a zákulisí divadla. Rovněž děti potěšil setkáním i Karel IV. v podání herce Radka Zimy. Ředitel divadla Miloš Formáček navíc poskytl vstup zdarma více než 70ti dětem, takže si netradiční představení užilo mraky nadšených očí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod