Na mou duši na psí uši! Tereza Kerndlová viděla ducha. A nebyla jediná.

 Celebrity 
20. dubna 2014 06:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Tohle budou Tereze věřit všichni! Foto: Tour History
Do Halloweenu je sice ještě daleko, ale přímo v centru Prahy nedávno proběhl křest nové aplikace Tour History, která je strašidel plná. V souvislosti s tím se zpěvačka Tereza Kerndlová s husí kůží přiznala, že na bubáky ale opravdu věří. „Jednou jsem viděla ducha. On mi to nikdo nevěří, ale já vím, co jsem viděla. Jsem si tím naprosto jistá,” dušovala se půvabná zpěvačka.

Tentokrát se však nemá čeho bát. Aplikace, která coby průvodce Prahou ukáže třináct pražských legend a strašidel pomocí speciální techniky tzv. vylepšené reality, je naprosto neškodná. Nechybí např. kostlivec, železný muž, bezhlavý rytíř nebo golem, jenž se zjevují, když na magické místo v Praze namíříte váš mobilní telefon či tablet. „Moc o legendách nevím a navíc mám šílený orientační smysl, takže se v hlavním městě stále moc nevyznám. Jsem proto ráda, že Prahu a její magii konečně poznám,” dodala Kerndlová, která dorazila i s manželem Reném.

Za bubáky se vypravily i další známé tváře jako je nebojácný Tomáš Řepka s manželkou Vlaďkou, Jiří Krytinář, Agáta Prachařová, Kateřina Kristelová, Dominika Mesarošová i některé z finalistek Miss a mnoho dalších...

Aplikace Tour History Prague Ghosts funguje tak, že si vyberete jedno ze strašidel a vydáte se na místo, kde by se mělo zjevovat. Během cesty si můžete nastudovat jeho příběh, jenž vychází ze starých pražských historek a pověstí. Na konkrétním místě vytáhnete telefon, dvakrát poklepete na display a hle, rázem vidíte například dotěrného kostlivce jak žebrá o drobné na Ovocném trhu. Vývoj se nachází v cílové rovince, ale zábavná aplikace by měla vyjít již velmi brzy.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47