Otec Dr. House byl ve skutečnosti také lékař. Čerpal právě u něj hrubý doktor své nevybíravé způsoby?

 Celebrity 
19. dubna 2014 05:14 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hugh Laurie se nejvíc proslavil rolí doktora House Foto: Facebook H. Laurieho
Je lehkou ironií osudu, že otcem britského herce Hugha Laurie alias velmi neortodoxního doktora House, byl skutečný lékař. „Způsob jakým se House chová k lidem je přesný opak toho, jakým lékařem byl můj otec,” řekl herec a hudebník. Podle něj to byl velmi jemný, zdvořilý a obětavý člověk, jemuž se vždy chtěl vyrovnat. To byl prý také jeden z důvodů, proč se v mládí dal na veslování, jelikož jeho otec v tomto sportu získal zlatou medaili na Olympijských hrách v Londýně v roce 1948. Tento fakt se však Laurie o tátovi dozvěděl až poměrně pozdě a ke všemu od matky. „Byl příliš skromný na to, aby se o tom vůbec kdy zmínil,” vysvětlil Hugh.

Herec je ale také úspěšný hudebník. V rozhovoru pro Sunday Morning zavzpomínal, kdy se poprvé zamiloval do blues. „Živě si pamatuju ten pocit, kdy jsem ho z rádia poprvé slyšel. Bylo to jako elektrický šok. Okamžitě jsem věděl, že tohle je hudba, které chci zasvětit celý svůj muzikantský život a možná i celý život jako takový,” řekl Laurie, jenž se díky roli Dr. House stal před třemi lety nejlépe placeným hercem. Ovšem srdce ho stejně táhne k muzice. Na přímý dotaz moderátorky, jak by volil mezi všemi penězi světa a hudbou, odpověděl bez váhání – hudba.

Hugh Laurie je právě na světovém turné a 22. července vystoupí i u nás. Koncert se bude konat v Brně v Kajot aréně a doprovázet ho bude kapela The Copper Bottom Band.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008