Tuna make-upu a načesaná paruka. Mladý český herec už zase připomíná Kena od panenky Barbie.

 Celebrity 
27. března 2014 05:51 / Jitka Jahodová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jan Kříž hraje Travoltu. Už podruhé! Foto: Divadlo Kalich
Na konci 70. let proměnil svět v jeden velký taneční parket a o dvacet let později se stal divadelní senzací. Taková je stručná historie muzikálového fenoménu s názvem Horečka sobotní noci. Letos, tedy patnáct let od premiéry na newyorské Broadwayi, se legendární americký muzikál se slavnými písněmi skupiny Bee Gees konečně dostane do Prahy. Od 30. září 2014 ho bude mít na programu Divadlo Kalich. „Uvedení Horečky na českou scénu připravujeme několik let. Majitelé práv poskytují licenci po zvlášť dobrém studiu lokální produkce. Jsme první ve střední a východní Evropě, komu se práva k ní podařilo získat,” říká producent a majitel divadla Michal Kocourek, který na tento projekt spojil síly s choreografem Jánem Ďurovčíkem.

Původní filmová Horečka sobotní noci okamžitě po své premiéře v roce 1977 odstartovala módu hudebních snímků pozdějších let. Disko se stalo novým životním stylem na obou březích Atlantiku a představitel hlavní role John Travolta hereckou hvězdou první velikosti. Role Tonyho Manera se v Kalichu chopí český herec Jan Kříž. „Zatím jsem si zmapoval, že ta role je oproti Dannymu Zukovi z Pomády, kterého jsem hrál předtím, hlubší a taková hořká. On je do sebe hodně zahleděný a myslí si o sobě strašně moc. Postupem času začne přicházet na to, jaká je vlastně nula,” popsal Kříž, jenž shodou okolností dostal Travoltu hned dva roky po sobě.

„Moc se na to těším. On měl spoustu krásných rolí, ale vůbec to neberu tak, že by mi byl nějak přisouzený. Ovšem člověk se musí takového úkolu zhostit trochu jinak. Publikum totiž Travoltu zná a má jistá očekávaní,” vysvětluje herec vipstory.cz. „Ale k oldies tancování mám blízko. Já jsem se kdysi dotknul i disko dance. Z dnešního pohledu je typická travoltovská chůze legrační, ale taková byla doba. Oni tím pohybem žili.”
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47