První díl X Factoru zaznamenal historicky nejnižší čísla sledovanosti. Nepomohl jim ani průměrně sehraný dojemný tyjátr.

 Celebrity 
11. března 2014 06:15 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Sledovanost jim nezvedla ani Celeste Buckingham, na kterou lákají mladé publikum Foto: Facebook
Televize se nás ze všech stran snaží pohltit talentovými soutěžemi, které slibují: Udělám z tebe hvězdu. Omyl! Myslíte si stále, že masovému průmyslu jde o vás? Další omyl. Kde jsou ty desítky finalistů, z nichž dneska většina zpívá maximálně na vesnických tancovačkách?

Jde zase o prachy a na to potřebují televize sledovanost. Jenže už nemají ani tu. V neděli TV Prima odvysílala první epizodu nové série X Factor, ale koláče v Čechách i na Slovensku byly pěkně chudé. Nejenže Factor nezabodoval, ale dokonce zaznamenal nejnižší čísla startu talentové soutěže. Větší podíl diváků měl v tu chvíli pořad na ČT1, který si zapnulo přibližně o 300 000 diváků víc.

Velký neúspěch měla soutěž i přesto, že na nás produkce spolu s porotou valila jednu emoci za druhou. Chudý chlapec, kterého nikdo nechce podpořit. Na casting přijel jen díky starostovi obce. Jak by mu porota mohla říct ne? To by je hrstička lidí, co se dívala, ukamenovala. Čtrnáctiletá dívenka, která je podle pravidel pro soutěž ještě nezletilá, ale když ona chce tak moc zpívat. Pustíme ji taky dál, ne? Občas některý z porotců skočil nervózního soutěžícího políbit, obejmout, ale ani to už zřejmě publikum nezajímá.

Talentové soutěže už nejsou zkrátka o talentu, ale o tom, kdo v televizi sehraje největší divadlo.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47