Historie není nuda. Je to samá prostitutka, bordel, orgie a sprosťárny. Důkazem je výzdoba téhle hospody z 18. století.

 Life & Style 
01. března 2014 14:48 / Jitka Jahodová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Vstup jen 18+! Foto: Museum of London
Britové sice mají pověst sucharů a studených psích čumáků, ale vždy tomu tak zřejmě nebylo. Londýnskou hospodu na Fleet Street, kterou roku 1962 zchvátil požár, si teď vzaly do parády šikovné ručičky z britského muzea a to se budete divit, jaké pikantnosti zůstávaly tak dlouho pod zámkem.

Reliéfy oné zdánlivě nevinné hospůdky dokazují, že Anglie zdaleka není tak prudérní. 18. století bylo výrazně nemorální místo. Dlaždice z tohoto podniku jsou výhradně pro osoby starší osmnácti let. Návštěvníkům se nabízí pohled do ložnic obyvatel Londýna. Ukazuje rituály s Římany, antické erotické sochy či gruzínské prostitutky v akci. A většina páru na obkladech se oddává sexu.

Kurátor muzea vysvětluje, že takový erotický materiál byl naprosto běžný. Z pochopitelných důvodu se o tom samozřejmě všude nemluví, ale vůbec poprvé teď mohou ukázat kompletní sadu. Část nalezených dlaždic byla údajně použita na výzdobu krbu. Proč zrovna krb vyžadoval takové lechtivé zdobné prostředky, zůstává záhadou. Patrně se místnost používala jako hanbinec nebo jako pánský klub.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008