Švorcová si hanbatou scénou v Ženě za pultem zavařila na ÚV a Haničince zažalovali za narušování socialistického soužití

 Celebrity 
01. března 2014 11:37 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Roli měla Jiřina Švorcová ušitou na míru Foto: Nakladatelství Omega
Asi nejpeprnější scéna z celého seriálu Žena za pultem, která vstoupila do análů české kinematografie, je ta, kdy Petr Haničinec leží s Jiřinou Švorcovou v posteli a oba jsou polonazí. „Každý se mě na tu scénu ptá. I když nejsem puritán, dnešní polopornografické scény by tenkrát pro nás byly naprosto nepřijatelné. A kvůli Ženě za pultem jsem byl dokonce soudně žalován. Někdo přiopilý mi tehdy volal a ptal se, zda se vezmeme. Řekl jsem, že už se nikdy neuvidíme, že jedu stavět mosty do ciziny. Tu osobu to tak vzalo, že když se potom dozvěděla o mé lži, podala na mě žalobu pro narušování socialistického soužití,” vzpomínal po letech s úsměvem Haničinec. Jeho Karel Brož totiž pracoval v seriálu jako statik.

Zavzpomínala i zesnulá hlavní představitelka. „V jedné kritice zhodnotili, jak jsou filmaři blbí, protože když udělám krok, abych otevřela nebo zavřela dveře, bylo vidět, že mám punčocháče, že se ani do postele nesvlíknu. Viděla jsem z toho fotku a musím říct, že nepůsobí dobře, když je tam Haničinec s celou svou hrudí takhle vystavený. Z estetického hlediska je ho tam podle mě mnoho, byl dost rozložitý. Navzájem jsme se nepřitahovali, byli jsme kamarádi.” Víc o hubu prý byly scény, když se muchlovali v autě jako puberťáci. Připomněla také, že postelový dialog přepsal Dietlovi sám Haničinec.

Ona slavná scéna, na dnešní dobu absolutně nevinná, způsobila pořádný rozruch. Švorcová tím pohoršila náměstka kultury soudruha Holana. „Jiřinko, ten seriál je moc dobrý, já vím, že jsi herečka, ale ta postelová scéna... Vždyť jsi přeci jenom členka Ústředního výboru, to nejde,” řekl jí tehdy s obavou, aby si nepošramotila pověst.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008